Здравословни храни, които все още са високо в калории

Тези 6 здравословни храни могат да бъдат измамни

Само защото една храна е питателна не означава, че има ниско съдържание на калории. Несправедливо, но вярно! Ето шест "здравословни" храни, които са изненадващо високи в калориите и мазнините.

Хумус

Това определено е добре за вас. На пръв поглед средната хранителна цена на 60 калории на порция изобщо не изглежда лоша. Проблемът? Тази сервиране е само две малки супени лъжици.

Нима някой някога е спрял след само две супени лъжици хумус ? Повече от вероятно, консумирате най-малко 1/3 чаша от него (около 160 калории!)! Фактор в една порция пита чипове, и вие гледате на 300 + калории за една малка закуска. Моят съвет? Измерете порция хумус и го разбъркайте с няколко супени лъжици нискокалорична салса. След това се залейте с пръчки за моркови за потапяне!

ядки

Ядките са добър източник на протеини и фибри, което ги прави умен избор за закуска - но невинните неща могат да бъдат хранителен кошмар. Ако ще ядете ядки, трябва да контролирате тези части. Половин чаша смесени ядки - които могат да се поберат в дланта на вашата ръка - има около 400 калории и 35 грама мазнини. Потърсете 100-калорични опаковки от ядки, като тези, направени от Emerald и Blue Diamond. Или стиснете с шам-фъстък в черупката. (Те отнемат малко повече време за ядене!) Друг чудесен начин да задоволите желанието за орех е с прахообразно фъстъчено масло - ако не сте го опитали, няма време като настоящето.

Това е страхотно!

Мюсли

Време за истината: Една чаша гранула има около 600 калории и 30 грама мазнини. Да, четете това право. И това е преди добавяне на мляко! Дори нискомаслената гранула обикновено има около 400 калории на чаша. Защо не сте видели тези шокиращи номера на хранителните панели? Официалният размер на порциите за повечето гранули е морална и нереалистична чаша за тримесечия.

Олеле! Опитвам се да избегна напълно грандо - но ако трябва да го има, разбъркайте малка част от съставките с нискокалорична зърнена култура като пулверизирана пшеница.

Гръцко кисело мляко

Рафтовете на супермаркетите са натоварени с контейнери с гръцко кисело мляко, но не всички от тях са безопасни залози. Чаша от пълните мазнини има около 225 калории и до 11 грама мазнини. Разбира се, това е с високо съдържание на протеини - но това е и немаслената версия, която има по-малко калории и мазнини. Аз съм голям фен на употребата на гръцкото кисело мляко като част от закуска или като лека закуска, но не забравяйте да се придържате към този, който не съдържа мазнини. За да стане по-вълнуващо, разбърквайте в някои естествени не-калорични подсладители и някои пресни или размразени от замразени плодове. Или използвайте тези креативни миксирания и допълнения !

Кейл чипове

Kale чиповете са една от онези храни, които имат "здравословен ореол" около тях, което означава, че звучат супер здрави, така че те трябва да бъдат ... нали? Грешен. Те често се пържат в масло, което ги прави толкова калорични, колкото и конвенционалните картофени чипове.

Гладките

А гладък звучи като лека, питателна закуска. В действителност това обикновено е обратното. Когато поръчвате гладко, често се опакова със захар и може лесно да часовник в повече от 400 калории. Тежки добавки като фъстъчено масло, пълномаслени млечни продукти и ароматизиран сироп обикновено са виновни.

По-добър залог? Мунк върху цели плодове - получавате хранителните ползи без натрупания брой на калории.