5 начина да направите неблагодарна работа

Да, бягаща пътечка може да бъде скучна, но има начини да я направите по-забавно и вълнуващо. Ето пет идеи, за да подправят тренировката на вашата неблагодарна:

1. Направете прогресия: Вместо да се движите само с 5 мили със същото темпо, направете го малко конкурент за себе си, като се опитате да стартирате всяка миля по-бързо от последната. Започнете с мигновена миля с леко темпо и след това вдигнете темпото си.

След това опитайте да пуснете всяка миля на около 10 секунди по-бързо от последното.

Или след загряването на една миля, увеличете скоростта си с 1 мили в час за 15 минути. След това се върнете към стартовото си темпо и го направете отново, последвано от 10-минутно охлаждане.

2. Направете скорост: Едно от фантастичните предимства на бягащата пътека е, че можете да набирате точно вашето темпо и разстояние, без да се налага постоянно да проверявате вашия GPS часовник. Така че можете да използвате времето за неблагодарна работа, за да направите някаква скоростна работа, като например пирамидална тренировка , стълба за тренировка или спринтове, като тази тренировка:

3. Правете скорост на състезанието. Имате ли предстояща надпревара във вашия календар? Бягането на бягащата пътека е чудесна възможност да практикувате закопчаването на темпото на състезанието .

След пет до 10-минутно загряване, повторете половин миля по време на състезанието, с половин миля възстановяване между тях. Продължете, докато не направите пет повторения в скорост на състезанието, след което се охладете за пет минути.

4. Направете ходене по време на вашето възстановяване. Ето един лесен начин да работите в укрепването на вашата тренировка.

Започнете с 10-минутна тренировка, а след това направете две минути около 10K крачка. Възстановете за една минута, като намалите скоростта до 1,3 и правите ходене за една минута. След като изминете една минута, върнете се на две минути от скоростта от 10K. Повторете шаблона от 10K ритъм / lunges още пет пъти, а след това завършете с 10-минутно охлаждане.

5. Следвайте вашата музика. Вместо да следвате предварително определена тренировка за бягаща пътека (или тренировка или програмирана тренировка), просто нека вашата музика да бъде ваш водач. Слушайте песни с променящи се темпо. Когато темпото е бавно, тичайте с лесни темпове. Когато ритъмът се вдигне, започнете да увеличавате темпото си. Преди да го разберете, песента ще свърши и ще бъдете готови за следващата.