Мога ли да тренирам за състезание на бягаща пътечка?

Когато планирате да провеждате маратон или полумаратон през пролетта, времето може да затрудни тренировките Ви да се провеждат на открито през зимата. По същия начин, тези в горещ климат може да искат да избягват дълги, горещи мили на открито, когато се обучават за есенно състезание. Може да се чудите дали можете да направите по-голямата част от обучението си на неблагодарна и ако това ще ви подготви адекватно за състезанието.

Въпреки че има някои разлики между бягането на открито и неблагодарна , има много ползи от бягащата пътека . Работата в закрити помещения все още е ефективен (и безопасен) начин за трениране за състезания през зимата. Но е важно да се регистрирате на открито по пътищата, за да се подготвите напълно за състезанието.

Ограничения за обучение за разстояние на бягаща пътека

Гимназиите често ограничават времето, което всеки клиент може да похарчи на неблагодарна, така че може да не успеете да поставите повече от 30 или 60 минути за тренировка за бягаща пътека. Това няма да е повече от 3 мили или 6 мили. Това може да е доста време в началото на тренировъчния ви цикъл или за по-кратки тренировъчни сесии в рамките на седмицата, но твърде кратко за вашия дълъг тренировъчен ден. Ако имате домашна неблагодарна, може да нямате ограничения във времето.

Дългият ден на тренировка е необходим, за да се изгради издръжливост и ще продължи постепенно да продължи през седмиците, водещи до вашата раса.

Той също така омекотява краката ви, така че е по-малко вероятно да получите мехури на по-дълги писти .

Много бягащи пътеки имат само настройки за наклон и ниво, като по-малко имат настройки за отклонение. Това означава, че вашето обучение може да ви помогне да се подготвите да се изкачите нагоре, но не и надолу, което ще използва различни мускули и ще разтрива краката ви по различен начин във вашите обувки.

Също така не предизвиквате равновесието и формата си с различни повърхности, криви и маневри около препятствията, както правите, когато бягате на открито.

Комбиниране на бягаща пътека и открито обучение през зимата

Вижте прогнозата за времето за седмицата и след това планирайте външните си писти за възможно най-добри метеорологични условия. Те все още могат да бъдат по-малко от идеални, но отново, така може да е времето в състезателния ден. Ако можете да се справяте само с едно външно, студено бягане на седмица, опитайте се да го направите дълъг път, за да може тялото ви да свикне с пътя на дълги разстояния.

Можете дори да комбинирате тренировката, като направите част от пробега на бягаща пътечка и след това се подхождате и правите повече от нея на открито. Излизането навън за дълги писти също означава, че няма да се налага да се справяте с отегчението, като правите двуцифрени мили на неблагодарна.

Текущата бягаща пътека може да бъде от полза за обучените в маратон

В някои отношения вашето обучение на неблагодарна може да ви подготви по-добре за състезателни условия, отколкото на открито, защото вашият маратон най-вероятно ще бъде в по-топло време. Работата при стайна температура ще ви помогне да се аклиматизирате на расови условия. Това също е добра възможност да изпробвате някои костюми за състезателни дни, тъй като най-вероятно няма да носите вашите студени времена, докато бяхте облечени по време на маратона.

Работата чрез скуката, която чувствате, когато бягате на бягащата пътечка, също ви помага да се подготвите за някои от умствените предизвикателства на маратона.

Използвайте времето си за неблагодарна, за да практикувате добре работеща форма и се уверете, че не захващате перилата. Смесете тренировката на неблагодарна, за да симулирате по-добре реалните условия на бягане. Променете наклона и използвайте функциите за намаляване, ако вашата бягаща пътечка ги има.

Смесена бягаща пътека / вътрешна тренировка с дълга тренировка

Ако вашата фитнес зала има времеви ограничения на неблагодарна, поставете в пълен размер позволеното време и след това направете почивка, за да направите други кардио упражнения, които могат да включват вътрешно или външно бягане или ходене, елиптична или гребаща машина.

Върнете се, когато е подходящо, за да поставите друг блок към времето на бягащата пътечка. Ако вашето прекъсване не поддържа сърдечния ритъм, не забравяйте да го затоплите с леко темпо, преди да увеличите скоростта и наклона.

Словото от

С тези тактики можете да се възползвате максимално от неблагоприятното време и ефективно да го използвате в тренировъчен маратон или полумаратон.