Бягаща пътека срещу външно бягане

Което да използвате зависи от Вашите цели

Дебатът дали бяга извън или на неблагодарна е по-добра тренировка не е нова. Няма прост отговор, защото има плюсове и минуси, в зависимост от вида на спортиста, който сте и целите си за тренировка.

Дизайнерите за бягане са едни от най-популярните артикули за оборудване за сърдечно-съдови упражнения както у дома, така и във фитнеса. Бягащите пътеки улесняват бързото и ефективно тренировка при по-малко от идеално време и много хора го смятат за по-безопасно и по-привлекателно за бягане или разходка на закрито.

За хилядите лекари и пешеходци на здравните клубове небето е добра приятелка. И дори елитните спортисти ще се обърнат към бягащата пътека понякога, въпреки че е по-вероятно те да правят по-голямата част от своите тренировки на открито на писти, пътеки или настилка.

Професионалисти за бягаща пътека

Ето причини, които може да искате да изпълните на неблагодарна:

Външни текущи професионалисти

Може да искате тези предимства на открито движение:

Разлики в текущата ви тренировка

По принцип спортистите могат да получат подобна тренировка на бягаща пътека като бягаща навън, стига да поддържат същото ниво на усилие. Това е мястото, където може да има голяма разлика в работата на закрито и на открито. Обикновено можете да преценявате нивото на усилието въз основа на сърдечния ритъм или рейтинг на възприеманото натоварване (RPE).

Ако, обаче, вие вършите същото темпо на неблагодарна, както навън върху плоската настилка, ще изразходвате по-малко енергия на неблагодарна. Това се дължи на липсата на съпротивление на вятъра, промените в терена и движението на лентата на неблагодарна, която ви помага да ви задвижваме. За да компенсира инерцията на неблагодарна, по-стари проучвания установиха, че просто повишаване на неблагодарна наклон на най-малко един процент ще симулира по-добре разходите за енергия на ходене или работи на плоска настилка на открито.

Кой трябва да работи на открито?

Ако тренирате за открито бягане или ходене, очевидно ще искате да тренирате за условията на състезанието, което означава да се измъкнете отвън. Добре е да направите част от обучението си на неблагодарна, но се опитайте да направите поне 60 процента от него на открито, за да обучите тялото си за истинската сделка.

Ще бъдете много по-подготвени за нуждите на мускулите и ставите си, като се движите по разнообразен терен, ако бягате на открито. Освен това ще свикнете с различни климатични условия и ще научите какво да носите при различни температури.

Друго важно значение е, че много бягащи пътеки нямат функция за намаляване, за да симулират спускането надолу, което е от съществено значение, ако провеждате събитие, което има неравномерен или разнообразен терен. По същия начин няма спирачки на неблагодарна, която е друга важна адаптация, която вашето тяло трябва да направи, ако планирате да бягате навън.

Кой трябва да тича на бягаща пътечка?

Ако целта ви е просто да регистрирате минути за сърдечно-съдови упражнения, неблагодарна ще ви позволи да направите това удобно.

Неблагодарна е добро решение, ако живеете в район, където външното бягане е ограничено поради атмосферни условия, липса на близка безопасна и приятна работна среда или липса на работещ партньор. Ако откриете извинения за това, че не се движите на открито поради график или удобство, може да сте по-последователни при упражняването на бягаща пътечка.