6 начина да се разсейвате, когато бягате

Независимо дали страдате от скука или физически дискомфорт по време на бягане , това помага да се опитате да разсеете себе си. Ето някои стратегии, които да опитате.

Извън зоната

Разделянето на зони може да звучи като проста стратегия, но колкото по-неудобно чувствате, толкова по-трудно е да се отдалечите от нея. Тя помага да се упражнявате психически проверка по време на тренировки, така че да стане втора природа, когато имате нужда най-много от нея.

Започнете, като обърнете специално внимание на обкръжението си. Опитайте наистина да платите, фокусирайки се върху мненията и звуците, които минавате. Това обикновено е доста лесно да се направи, ако тичате в състезание и има много други бегачи, зрители и други разсейвачи наоколо. Ако имате проблеми с оставянето на ума си да се разхождате, започнете да разговаряте със себе си за това, което виждате.

Използвайте музика

Слушането на музика по време на бягане може да ви помогне да се борите с отегчението и да ви мотивираме да бягате по-дълго. Изберете мотивиращи песни и създайте плейлист за тренировката си; това ще ви предпази от постоянно да проверявате часовника си, за да видите колко повече трябва да отидете.

Опитайте разграничаване

Когато бях на маратон преди няколко години, краката ми се чувстваха тежки и уморени, когато се приближих до маркировката от 23 мили. Съпругът ми и дъщеря ми ме чакаха там, като ми даде огромен тласък. В този момент забравих за краката си и си помислих да видя лицата им на финалната линия.

Проработи; Бях в състояние да набера темпото за последните три мили. Умният трик, който използвах, беше разминаване, което трябва да се съсредоточи върху нещо външно, което да предпази ума ви от мислене за физическа болка. Персонално проверка може да ви помогне да прокарате скуката по време на дългите писти.

Помислете силно

Друг подход е да се мисли за нещо, което изисква много фокус.

Смятам, че това работи най-добре, когато по време на бягащата пътечка работи, когато няма какво да се погледне. Преди да се кача на бягащата пътечка, вече имам предвид имейл, който трябва да напиша, проблем, който се опитвам да постигна, или важен разговор, който трябва да имам. Ще започна да го измислям и преди да го разбера, аз съм на няколко километра. Бягането може да ви помогне да изчистите ума си и просто да ви даде шанс наистина да се съсредоточите върху даден предмет. Излизам с някои от най-добрите ми мозъчни бучки по време на пистите.

Използвайте обекти като разсейване

Това, което работи за един бегач, може да не е ефективно за друг, така че може да се наложи да опитате различни предмети или мисли като разсейване. Чух за един маратонец, който постави 13 парчета лента на всеки ръкав и ги извади един по един, когато стигна до маркер за миля. Фокусирането върху ивици лента може да не работи за вас, но продължавайте да експериментирате и в крайна сметка ще намерите нещо, което ще ви вкара в зоната.

Говорете със себе си

Независимо дали мислите за себе си или всъщност говорите на висок глас, дайте си разговор. Продължете да повтаряте мантрите си за бягане . Напомнете си какво сте пожертвали, за да стигнете до тази точка. Спомнете си как сте преминали през умора и болезненост преди и как можете да го направите отново.