Как да си направим голяма диета-Friendly купа овесена каша

Овесена каша е здравословна закуска , но стандартният размер на обслужването е доста малък. Благодарение на няколко прости трика (накратко, удвояване на течността и време за готвене), е лесно да се направи огромна купа "растяща овесена каша " без огромен брой калории.

Инструменти

Неутрално гърне (и печка): Това наистина е всичко, от което се нуждаете. Най-добрият съд за отглеждане на овесена каша е средно голяма, която е по-широка, отколкото е висока.

Но ако нямате такъв, който да отговаря на това описание, просто нагласете времето за готвене, за да постигнете правилната последователност. (Повече за времето за готвене по-долу.)

Основни съставки

Старомоден овес: Няма начин около него. Трябва да използвате старомоден овес, когато правите овесени ядки. Незабавният овес или видът за бързо приготвяне няма да работи с този метод. Обичам овес, защото те са здрави, пълни с фибри и много сатирични. Старомодният овес има около 150 калории и 4 грама влакно на половин чаша, което е количеството, използвано за отглеждане на овесена каша. (Въпреки че размерът на породата овесена каша е огромен, трябва само стандартна сервираща овес.)

Без мляко или мляко алтернатива: Използването на комбинация от вода и мляко (или мляко за суап) ще запази общия брой калории под контрол, без да се жертва кремообразна текстура. Ако използвате традиционно безмаслено мляко, добавете капка или две екстракти от ванилия за вкус. Ако използвате алтернатива за млечни продукти, изберете такъв с ниско съдържание на калории и ванилия.

Безкалоричен подсладител и подправки: Няма нужда да претегляте вашето овесено брашно със захарни калории. В наши дни има много некалорични подсладители на рафтовете. Ако предпочитате естествени съставки, търсете такъв, който е базиран на стевия. Що се отнася до подправките, канелата е моята работа за овесена каша. Подправката тиква е също страхотно.

А тире от сол ще балансира сладостта на вашата закуска.

Mix-Ins

Добавете смесване или две към края на готвенето.

Покрития

Смесете мача.

Как да

Комбинирайте 1/2 чаша старомоден овес и тире от сол в глинен съд. Добавете 1 чаша безмаслено мляко (или млечна алтернатива) и 1 чаша вода.

Довежда се до кипене и след това се намалява до кънки. Гответе и разбърквайте до дебели и кремообразни, 12-15 минути.

Трансфер до средна купа и оставяйте малко да се охлади и сгъсти. Разбъркайте във всякакви смеси и горната част с незадължителни гарнитури!

FYI: Тази овесена каша готви два пъти по-дълго, отколкото стандартните овесени ядки, и това ще се сгъсти.

Не се притеснявайте, ако в началото изглежда като много течност.

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!