Как да замените царевично нишесте за брашно в рецепти

Много рецепти използват брашното като сгъстител, покритие или друга съставка, но това няма да работи за вас, ако сте на диета без глутен, защото имате чувствителност към цьолиакия или не-целулат глутен. Добрата новина е, че е лесно да замените царевичното нишесте с брашно, когато рецептата ви изисква сгъстител (като сос, сос или пай) или покритие за пържени храни.

Трябва обаче да сте наясно, че не можете да използвате царевично нишесте като заместител на брашното в печени продукти ; ще имате нужда от брашна, които не съдържат глутен, можете да използвате чаша за чаша.

Докато чистото царевично нишесте е без глутен (то е направено от царевица), някои марки не се считат за безопасни за диета без глутен, така че изберете безопасна марка без глутен царевично нишесте . Ето ръководство за заместване на царевично нишесте с брашно в рецепти.

Сгъстяване на гравюри, сосове или пити запълвания с царевично нишесте

Царевичното нишесте работи забележително добре като сгъстител в сосове, сос и плодови пломби, а някои предпочитат да брашна. Няма да можете да вкусите царевичното нишесте по начина, по който понякога можете да опитате брашното. Имайте предвид, че тези храни ще бъдат по-прозрачни. Това се случва, защото царевичното нишесте е чисто нишесте, докато брашното съдържа някакъв протеин.

Но не можете да използвате царевично нишесте като супена лъжица за супена лъжица заместител на брашното. Като цяло, трябва да използвате 1 супена лъжица царевично нишесте за всяка чаша сос / сос със средна дебелина.

Най-важните неща, които трябва да запомните, когато използвате царевично нишесте като сгъстител в рецепти:

Пържене с царевично нишесте вместо брашно

Можете лесно да използвате царевично нишесте вместо брашно като покритие за пържено пиле, пържена риба или други пържени ястия. Царевичното нишесте ще създаде по-отчетливо покритие, което ще удържи по-добре сосовете и ще абсорбира по-малко от маслото за пържене (което води до по-нискомаслено брашно).

Ето някои съвети за пържене с царевично нишесте:

Словото от

При готвене без глутен може да сте в състояние да продължите да се наслаждавате на любимите си сосове, като научите как да използвате царевично нишесте и други сгъстители без глутен. Докато овладяването на изкуството на заместването може да отнеме известно време и грешка, то може да вдъхнови креативността в кухнята, което ви кара да създавате нови собствени творения.

> Източници:

> Често задавани въпроси. Argo & Kingsford's Corn Starch.

> Thompson Т et al. Глутеново замърсяване на зърна, семена и брашна в Съединените щати: пилотно проучване. Вестник на Американската диетична асоциация. 2010 Jun; 110 (6): 937-40.