Яйца за отслабване: факт или фантастика?

Няколко проучвания показват, че яденето на яйца за закуска (в сравнение със закуска, базирана на багел, със сходен брой калории) може да помогне на хората да отслабнат. В едно проучване групата, която яде яйца за сутрешното си ястие, е консумирала по-малко калории през следващите 36 часа, отколкото групата, която яде чантата. И в друго проучване тези, които ядат яйцата сутрин, са загубили два пъти повече тегло от тези, които са хапели.

Друга предполагаема причина, поради която яйцата могат да бъдат инструменти за отслабване, е свързана с високия им брой протеини. Изследванията показват, че протеините могат да предотвратят затварянето на кръвната захар, а по-малкото увеличение на кръвната захар води до по-малко желания за храна.

Не е изненадващо, че проучванията показват връзка между яденето на сутрешното яйце и по-ниския общ калориен прием. Протеините се пълнят и те захранват дълго време. Така че, ранното ядене на протеини ще помогне да се отървете от сутрешните апетита и да сте доволни до обяд.

Това каза, че е важно да се отбележи, че тези изследвания сравняват загуба на тегло между групи, които ядат храна със сходни калории. И калориите все още се броят, когато става дума за загуба на тегло. Така че това не е извинение за спускане на омлет за сирене с четири яйца всяка сутрин.

Също така е важно да се отбележи, че по-голямата част от протеина за пълнене се открива в белтъците. Докато цялото голямо яйце има около 72 калории и 5 грама мазнини, всяко яйце бяло има около 17 калории и няма мазнини.

Така че, придържайте се към удовлетворяващите я яйца на сутринта, а не към багели и сладкиши, които са с високо съдържание на въглехидрати и калории, а не на пълнене. Но обръщайте внимание на калориите и помислете за олекотяване на тези яйчни закуски, като отидете на половин яйца и половин яйчен белтък.

Яйцата също са чудесно допълнение към обяда и вечерята и твърдо свареният сорт е една от най-недооценените закуски в света.

Ето някои вдъхновение как да ги включите в диетата си:

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!