Защо е умен да зададете цели за здраве през лятото

Започнете програмата на June Bloom, за да живеете много

Повечето хора определят здравните си цели през януари след празниците. Но Новогодишните резолюции често се погребват под тежестта на студените зимни занимания и мрачните дни. Нашите добри намерения обикновено са забравени преди пристигането на пролетта. Защо да не поставяте цели за здраве през лятото? Програмата на June Bloom за уелнес може да ви настрои за пълна година на питателна храна и здравословна физическа активност.

Най-доброто време на годината за определяне на целите за здраве

Има няколко причини, основани на доказателства, които да наложат вашите цели за здраве през лятото. Изследователи, които са изучили сезонните промени и влиянието им върху физическата активност, са открили (не е изненадващо), че сме по-малко активни през студените зимни месеци. Едно голямо проучване установи, че физическата активност при жените през лятото се е увеличила с 1,4 МТ-часове на ден (121 калории на ден) при мъже и 1,0 МТ-час на ден (или 70 калории на ден) в сравнение с зимата. Изследователите дори сравняват летните дейности с активността през януари - когато много от нас поставят фитнес цели - и все още откриват, че летните дейности са по-големи. Така че, ако започнете програма за активно здраве през лятото, вие си давате вграден стимул, за да постигнете целите си.

В допълнение, дните са по-дълги през лятото. В повечето райони вероятно ще получите около 9 часа дневна светлина през януари.

Но през юни вероятно ще получите над 15 часа дневна светлина. Според Американския съвет за упражнения липсата на време е най-често цитираната причина защо хората не започват да се упражняват. Хората често се оплакват, че нямат достатъчно време да пазаруват и да подготвят здравословна храна . Защо да не поставяте цели за здравеопазването във време, когато се чувствате като 5 или 6 часа в денонощието, за да бъдете успешни?

Разбира се, няма нищо лошо при вземането на новогодишна резолюция. Чистотата на новата година е мощен мотиватор. Но след това отново, пренастройването с June Bloom има смисъл. Това е като да започнете състезание по спускане вместо нагоре. Топлите температури и по-дългите дни ви дават тласък, който трябва да постигнете.

Целите на здравеопазването за юни Блум: Примери, които ви започват

Не сте сигурни каква здрава цел трябва да настроите? Целите за отслабване, целите за фитнес и целите за здравословно хранене са популярни. Но има много различни примери за здравословни цели, които можете да настроите според начина на живот.

Имайте предвид, че SMART цели работят най-добре. Това са цели, които са специфични, измерими, постижими, подходящи и обвързани с времето. Колкото повече време можете да предприемете, за да определите ясно целите си, толкова по-вероятно е да ги достигнете. Така че, след като решите как искате да цъфти през юни, напишете целите си и ги публикувайте на място, където ги виждате (и се вдъхновявате!) Всеки ден. Използвайте тези идеи като вдъхновение.

Словото от

Няма идеално време да зададете нова здравна цел. Поради изброените по-горе причини, много читатели ще открият, че започването на ново упражнение или програма за здравословно хранене работи най-добре през топлите летни месеци. Но ако четете тази статия през октомври, не трябва да чакате 8 месеца, за да започнете да се здравите.

За да бъдете успешни по всяко време на годината, потърсете съвет от вашия доставчик на здравни услуги, така че Вашите здравни цели да са смислени и уместни. След това съберете подкрепа от приятели, членове на семейството, колеги или дори членове на вашата религиозна общност. Някои хора също се свързват онлайн с други хора. След това се пазете от отговорност по пътя към уелнес. Ще откриете, че предизвикателствата са по-лесни за преодоляване с насърчаването на другите и успехът е по-забавно, когато имате приятели, които да ви помогнат да празнувате.

> Източници:

> Bryant CX, Зелен DJ, Merrill S, ACE Ръководство за здравето на треньора. Американски съвет за упражнения. 2013.

> Matthews CE, Freedson PS, Hebert JR, et al., Сезонни вариации в домашната, професионалната и свободното време Физическа активност: Надлъжни анализи от сезонното изменение на изследването на кръвния холестерол. Am J Epidemiol 2001; 153 (2): 172-183. doi: 10.1093 / aje / 153.2.172