Ягода с шоколадови бонбони

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 105

Мазнини - 5g

Карби - 14гр

Протеин - 4g

Общо време 5 мин
Подгответе 5 минути , гответе 0 мин
Сервирания 4 (по 1/2 чаша всяка)

Когато става въпрос за класиране на популярни замразени десерти, повечето хора биха се съгласили, че замразеното кисело мляко е по-здравословно от сладолед. Ето една проста домашна версия, която ги завладява и в двата случая.

В сравнение със сладолед, замразеното кисело мляко съдържа няколко грама по-малко мазнини на порция, особено наситени мазнини, което е важно да се ограничи за оптимално здраве на сърцето. Когато погледнете по-голямата картина между добавената захар и топингите, любимият десерт може да не е толкова здрав в края на краищата.

Тази версия на DIY е бърза и лесна (плюс много, много по-евтино). Получавате малко количество протеин от гръцкото кисело мляко и малка доза здравословни омега-3 от лененото семе. Дори флаванолите от тъмните шоколадови чипове предлагат сърдечно-съдови ползи, подобрявайки състоянието на тромбоцитите и намалявайки кръвното налягане.

Съставки

подготовка

1. Смесете гръцко кисело мляко, ленено семе, замразени ягоди, лимонов сок, конфитюр и вода. Получената текстура трябва да е дебела, но гладка.

2. Прехвърлете смесената смес в купа и внимателно разбъркайте кокосовите люспи и тъмните шоколадови чипове.

3. Можете да сервирате незабавно или да замразите за 15 минути до половин час, за да може замразеното кисело мляко да се укрепи. Нагоре с нарязани бадеми преди сервиране. Съхранявайте остатъците във фризера и оставете да се размразят малко преди да се насладите.

Варианти и замествания на съставките

Не се страхувайте да използвате пълномаслено гръцко кисело мляко, ако искате по-кремообразен продукт. Използвате само 1/4 чаша за цялата рецепта, така че разликата в мазнините на една доза няма да бъде твърде значима, но ще бъде по-удовлетворяваща.

Експериментирайте с плодови вкусове. Докато ягодите допринасят за сладкия и процъфтяващ аромат, характерен за замразеното кисело мляко, други варианти като боровинки, манго и дори банани също ще са вкусни. Ключът е да се уверите, че са добре замразени. Можете да пропуснете конфитюра, ако използвате по-сладките плодове.

Можете също така да превключвате вашите топинги. Всички ядки осигуряват пълнене на влакна, полезни сърдечно-здравословни мазнини и задоволяваща криза, затова използвайте любимите си.

Съвети за готвене и сервиране

Независимо от плодовете, които използвате, уверете се, че е замръзнала добре. В противен случай ще останете с фурна, непривлекателна текстура.

Можете да изрежете пресни плодове и да ги замразите сами, или да купите замразените опаковки - те са полезни, когато плодовете не са в сезон или ако бързате.

Плодовете, нарязани на по-малки парчета, помагат да се смесват по-гладко, така че ако можете, оставете замразените плодове да се размразят леко и грубо да ги нарязате, преди да продължите да замръзвате.