Тук са правилата за добавяне на скорост към вашето изпълнение

Добавянето на бързина към обучението ви има много предимства, включително подобрена производителност, форма, ефективност, увереност и още повече изгорени калории . Но за да предотвратите наранявания по време на пътуване , важно е участниците да вземат предпазни мерки, преди да се качат на скоростното обучение. Следвайте тези стъпки, преди да добавите скорост към обучението си.

1 - Създаване на добра база за работа

Джон П. Кели / The Image Bank / Getty Images

Ако сте начинаещ или бягате по-продължително , трябва да работите последователно (3-4 пъти седмично) най-малко три месеца преди да започнете работа.

2 - Изберете правилния курс и повърхност

Cavan Images

По време на сеансите на скоростта е по-малко вероятно да обърнете внимание на потенциалните опасности, защото може да сте малко по-неудобно, отколкото сте при лесна работа и наистина сте съсредоточени върху тренировката си.

Така че, опитайте се да изберете курс, който е относително свободен от трафика и търсете плавен, безпрепятствен маршрут. Например може да се движите толкова бързо, че да не виждате пукнатини на тротоара, дупки по пътищата или дървесни корени по мръсотия. Ако имате достъп до каучукова пътечка (проверете местната гимназия), това е страхотна възможност.

3 - Винаги се нагрява

Крис Лескински

Винаги започвайте с 5-10 минути лесно бягане или упражнения за загряване, преди да вземете темпото. Предварителното загряване захваща кръвта ви, бавно повишава сърдечната честота и температурата, а мускулите ви се затоплят и са готови.

Прескачането на бързина без загряване увеличава шансовете за нараняване. Дори и да не се нараните, качеството на вашата тренировка ще пострада, защото ще се почувствате неудобно, когато започнете.

4 - Не започвайте твърде бързо

Джон Кели

Наблюдателите, които са нови за бързина, понякога правят грешката да се движат твърде трудно и бързо за всеки интервал. Трябва да положите добри усилия, но не бързайте толкова бързо, че дишането и сърдечната честота са напълно извън контрол. Опитайте се да изпълнявате интервалите си последователно, така че последната ви да е същото усилие като първото. Ако смятате, че нямате останало нищо за последния си интервал или за последните няколко минути на темпото , сте го направили твърде бързо.

5 - Фокусирайте се върху правилното изпълнение на формуляра

симфония

Обучението по скорост помага за подобряването на биомеханиката и тичането, така че не оставяйте формата си да се разпадне, когато бързате. Следвайте съветите за правилното тичане по време на вашата тренировка за скорост.

6 - Почивай след деня

Стив Коул

Не се изкушавайте да работите усърдно два дни поред. Може да се почувствате добре в деня след тренировка за скорост, но тялото ви все още се възстановява - и някои хора се чувстват още повече с мускулна болка два дни по-късно. Дайте си време на престой, като вземете един пълен ден почивка или правите лесно кръстосано трениране в деня, след като сте направили бърза работа.

7 - Направете една сесия на седмица

Чейс Джарвис / Гети изображения

Когато започнете за първи път, не станете твърде ентусиазирани и правете две сесии на скорост работа седмично. Малкото обучение за скорост продължава дълъг път - дори само добавянето на една сесия на работа с прецизност може да направи голяма разлика в работата. След като подобрите своята фитнес и увереност, можете да добавите още една сесия (но отново, никога не два дни поред).

8 - Не пропускайте разхлаждането си

Stockbyte

5-10-минутно разхлаждане в края на тренировката е също толкова важно, колкото и загряването. Лесно движение или ходене, след като завършите работата си, ще предотвратите образуването на кръв в краката и ще помогнете за изчистването на млечната киселина и други отпадъци от мускулите.