Как да използвате стоманен клуб по време на следващото си тренировка

Отиди на клуб, Вземи го

Дори ако имате склонност да мислите за себе си като доста добре подготвени за фитнес оборудване, може да не сте запознати с използването на стоманен клуб като средство за обучение.

Очевидно, почти всичко от значителна маса може да се използва като сила, но в съвременния свят перспективата за това, което се квалифицира като "реално" фитнес оборудване, е доста ограничена.

Вместо да разглеждате клоните на дърветата и скалите като легитимни тежести , гимнастически гири и медицински топки.

Но с нарастването на "първичната" фитнес, перспективата се променя и повече компании развиват силни уреди, които се чувстват повече като оръжия от старо училище, отколкото тежести. Onnit е една такава компания, специализирана в "първично" оборудване за обучение, изработено по съвременни вкусове. Те са проектирали цяла система за тренировка със сила, фокусирана върху движението, като използват продукти като стоманени макари, стоманени клубове, котлета, пясъчници, стоманени камбани, бинтове и др. А в гимнастиката "Онит" имах възможността да изпробвам сама стоматологична тренировка.

Използване на стоманен клуб за упражнения: преглед

Срещнах се с Джон Волф, директор на Фитнес Обучение, да ме заведе в стоманена клубна тренировка. Защото никога преди не бях използвал стоманен клуб, първата част от сесията ни беше посветена на затоплянето и усвояването на правилната техника с клуба, преди да се премести в реалната тренировка.

Ако сте запознати с kettlebells или стомана maces , можете да използвате техните общи свойства като отправна точка за стомана клуб. По същество клубовете са част от оборудването с небалансирано разпределение на тегло без тежести в по-тесния край, с постепенно по-голяма тежест по протежение на клона на клуба, тъй като се разширява към края му.

Разликата е, че докато кетълбелите са къси и компактни и масите са дълги и тесни, клубовете падат някъде между тях - не прекалено дълги, а не прекалено тесни, но не съвсем кратки и компактни.

Това прави клуба отличен инструмент за практически всякакъв вид обучение - сила, баланс, ротационна сила и дори рехабилитация. Неравномерното разпределение на теглото изисква по-голяма мускулна ангажираност по време на тренировка, а размерът и формата правят клубовете подходящи за люлеене, издърпване и притискане на упражнения.

Тренировката

Не мога да кажа достатъчно добри неща за Джон Улф. Вместо да ме хвърли в тренировка, той отдели време по време на затоплянето, за да анализира моите модели на движение и да посочи няколко лоши навици, които съм развил през годините.

Това беше страхотен урок за мен. Лесно е за професионалистите в областта на фитнеса да предполагат, че знаят всичко, но за да има друг професионалист да отдели време, за да ми треньор, ме държаше честен за това къде мога да имам слепи петна. Отлична причина да се застъпвате за лично обучение .

Също така беше невероятно важно да се разрушат тези лоши навици, преди да вземете клубовете. Използването на ново оборудване неправилно може да доведе до ненужни наранявания, така че бях благодарен, че Джон трябваше да ме накара да успея.

Прости движения създават сериозно предизвикателство

Интересното бе да се види колко прости стоманени клубни упражнения биха могли да бъдат постепенно добавени и променени, когато се овладеят индивидуалните движения. Например, започнах с изучаването на двустранната предна люлка. Щом Джон мислеше, че съм усвоил достатъчно правилната форма, той ме накара да го променя леко до чистата с две ръце. И оттам, той ме накара да добавим рамене с две ръце на върха на движението. До края на класа той ме помоли да ги подреждам заедно в едно предизвикателно упражнение.

Той също така ме занимаваше през всяка фаза на издигането на флаг на пресата, преди да ме накара да заложа клубовете настрана, за да ме запознае с упражнение за телесна маса, наречено "жаба".

След като всяко индивидуално движение беше технически коректно, бях готов да работя. 10-минутният стоманен клуб на Джон AMRAP (колкото е възможно повече кръгове) е много по-трудно, отколкото си представях. Това включваше колкото се може повече последователни кръгове, колкото мога да завърша от само три упражнения в течение на 10 минути:

Не съм непознат за тренировки с висока интензивност, но едва успях да го завърша ... и беше само 10 минути. Това просто ще ви покаже колко ефективно може да бъде обучението на стоманобетонни клубове.

Изкупуването и използването на стоманен клуб

Можете да си купите собствен клуб за домашна употреба за цени, вариращи от $ 40 до $ 120, в зависимост от теглото на клуба, който купувате. Ако купувате ваш собствен, бих ви препоръчал да работите с обучен стоматолог, за да овладеете формата си, преди да се потопите в пълна рутина.