Mio Motiva Преглед на монитора за безпрепятствен сърдечен ритъм

Долния ред

Мониторът за сърдечен ритъм е чудесно средство за проследяване на интензивността на вашите тренировки, но повечето от тях изискват гръден колан, който да улови сърдечната честота, което не винаги е удобно.

Друга алтернатива е Mio, който предлага опция за безръчност. Не получавате непрекъснато четене на сърдечен ритъм с този тип HRM, но това е добър избор за трениращите, които не искат да се занимават с гърдите.

Mio също така разполага с редица функции, включително инструменти за отслабване и различни таймери, което прави това добър избор както за начинаещи, така и за ветераните.

Характеристика

Основите

Използвах различни монитори за сърдечен ритъм в миналото, но това е първият път, когато се опитах безпрепятствена версия. Бях малко скептичен, тъй като съм свикнала да виждам сърцето ми по време на тренировките си. Но след като го опитах, мисля, че има място за Mio в моята тренировка.

Програмиране и настройка

Първоначалната настройка на Mio включва въвеждане на основна информация, като например тегло, пол, ниво на активност и загуба на тегло или цели за наддаване на тегло. След като приключите с настройката, вашият Mio е готов за използване. За базов сърдечен ритъм и калориен монитор можете да стартирате таймера и периодично да проверявате сърдечната честота през тренировката, като поставите палеца и показалеца върху проводниците от двете страни на часовника.

Отнема няколко секунди, за да се покаже сърдечната честота и трябва да се уверите, че часовникът е прилепнал към китката ви, за да получите добро четиво.

Програмата за управление на теглото

Една интересна особеност на Mio е програмата за управление на теглото. Включената брошура обяснява програмата и дава инструкции как да използвате Mio, за да проследявате прогреса на загуба на тегло. Тя работи, като изчислява ежедневните ви калорични нужди (въз основа на информацията, въведена по време на настройката) и калориите, изгорени по време на тренировките. Можете да въведете калориите, които ядете всеки ден, и Mio ще определи дали сте на път с целите си за отслабване. Докато програмата за управление на теглото е малко сложна (трябваше да прочета няколко пъти указанията), това е чудесно средство за упражнения, които преброяват калориите си.

Други функции за изключване

Освен инструментите за управление на теглото, другите отличителни черти са таймерите за упражнения. Повечето HRM идват с основно преброяване или отброяване на таймерите, но Mio предлага разнообразие от други таймери, което дава на учителите по-голям избор за подготовка на техните тренировки:

Друга характеристика, която ми хареса, е информацията, показана на екрана. По време на тренировката можете да вземете сърдечната честота по всяко време. Екранът ви показва сърдечната честота в удари на минута, процентът на максималната ви сърдечна честота и ефективността ви (бар в горната част показва нивото на усилието ви). Mio също ще премине през различни екрани, за да ви покаже колко калории сте изгорили досега.

Хубавото, че не разполагате с каишка за гърдите, е, че можете да използвате Mio по всяко време и да получите представа за това какво е сърдечната Ви честота по време на различни дейности, мотивирайки ви да работите малко по-трудно.

Професионалисти

Против