Трикове за справяне с отрицателни мисли по време на изпълнение

Макар че ние бихме искали да изпитаме високи върхови постижения на бегачите по време на нашите писти, това не винаги е така. Има много време, докато бягаме или се състезаваме, че започваме да се чувстваме надолу, обезкуражени и лишени от доверие. И така, как го обръщате и се чувствате уверени и мотивирани да продължите да бягате? Ето някои трикове за изгонване на отрицателните мисли.

1 - Бягайте с оптимисти

Джордан Сименс / Цифрова визия / Гети изображения

Ако някой от вашите приятели се оплаква често по време на писти, той може да бъде много заразен и може да превърне вашите писти в негативен опит. Може да е време да започнете да търсите нова работеща група или някои нови действащи партньори. Вероятно е по-добре да бягате сами, отколкото с някой, който ще ви отведе. Добрият тичащ приятел ще те издигне, ще те подкрепи и ще ти напомни за всички големи предимства на бягането . Потърсете положителни текущи партньори, ще бъдете изумени от това колко бързо те минават и колко повече ви харесва.

2 - Играйте тази игра може да бъде по-лошо

Когато се чувствам негативно по време на бягане, се старая да се уверя, че няма да работя за даденост. Мисля, че се върнах на време, когато бях ранен или не можах да бягам по друга причина и колко разочарован и разочарован бях тогава. Мисля за тези, които не могат да тичат и да осъзнаят колко щастлив съм да съм достатъчно здрав, за да продължа да бягам.

Или мисля, че бягането е много по-добро от другите неща, които бих могъл да правя, като да седна на конферентен разговор или да направя нежелана домашна работа като почистване на банята. Преди да го знам, чувствам се по-оптимистично и благодарен, и времето започва да минава много по-бързо.

3 - Картина като елитен бегач

Помислете за един завършен бегач, когото се възхищавате и се опитайте да си представите, че бягате като него или нея. Независимо дали той или тя е известен бегач, треньор или бягащ приятел, помислете за това колко течна и безупречна е формата му и си представете, че правите същото. Опитайте се да се съсредоточите върху тичане с добра форма, за да ви отвлече вниманието от всякакви негативни мисли в главата си или дискомфорт, който чувствате.

4 - Използвайте мантра

Независимо дали са положителни или отрицателни, думите могат да бъдат много силни по време на бягане. Ако оставиш негативните мисли, като "усещам се, че съм уморен" или "никога няма да завърша тази раса", ще се промъкнат, те ще станат самоизпълняващо се пророчество. Продължавайте да казвате положителна фраза като "Чувствам се добре" или "Чувствам се по-добре". В крайна сметка ще започнете да го вярвате.

5 - Помислете за вашите фантастични движения

Ако имате лош тичам , помислете отново за един от тези перфектни писти, които сте имали в миналото, когато тичането се усещаше толкова лесно, гладко и без усилие. Помислете за тичането, което направихте, когато пейзажът беше толкова красив, че почти отне дишането ви. Спомнете си колко добре и вдъхновени сте се чувствали, докато работехте. Не забравяйте, че още едно фантастично бягство е точно зад ъгъла.