Имам ли нужда от левцин за отслабване?

Диета с левцин може да помогне с загуба на мазнини

Някои диети използват левцин, за да отслабват. Вероятно сте виждали леуцин добавки на рафтовете на магазините във вашия местен магазин за витамини или магазин за лекарства. Много от тях рекламират, че високата диета с левцин може да ви помогне да отслабнете. Но наистина се нуждаете от добавка, за да се възползвате от ползите от левцин за отслабване?

Какво представлява левцинът?

Левцинът е основна аминокиселина .

Аминокиселините са градивните елементи на протеина. Протеинът помага на тялото ви да изгражда и поддържа мускули . Една съществена аминокиселина е аминокиселина, която трябва да бъде осигурена във вашата диета, защото тялото ви не го прави сама.

Но левцинът е специален вид есенциална аминокиселина, наречена аминокиселина с разклонена верига (BCAA) . Изследователите вярват, че BCAAs, подобно на левцин, могат да се използват по-ефективно от организма, за да подобрят здравето и да повишат атлетичното представяне.

Левцин и загуба на тегло

В продължение на няколко години изследователите изследват влиянието на левцин върху загубата на тегло. Някои учени вярват, че левцинът може да помогне на тялото ви да се задържи до мускулна маса, когато сте диета. Поддържането на мускулна маса е важно както за първоначалната загуба на тегло, така и за поддържането на теглото, защото тези мускули помагат на тялото ви да изгори повече калории всеки ден .

Защо не всеки dieter работи в магазина за леуцин добавки?

Тъй като много от проучванията за левцин добавки са направени на плъхове и мишки. Така че, ако плъхът ви трябва да отслабне, тогава добавката на левцин може да е в ред. Но изследванията на добавките са показали убедителни резултати, че левцинът непременно ще помогне при загуба на тегло или поддържане на теглото при хората.

Трябва ли да добавите левцин, за да отслабвате?

Въпреки че убедителни доказателства избягват изследователи, все пак може да се изкушите да приемате леуцин добавка само в случай, че това може да помогне. Има много добавки на разположение. Но много от тях са насочени към тежести, които искат да наддават на тегло, а не да губят тегло. В резултат на това тези продукти могат да съдържат значителни калории.

По-добър вариант е да се ядат левцин храни, за да ви помогне да отслабнете. Пилето, яйцата, сьомгата и говеждото са добри източници на левцин. Можете също така да получите левцин от боб, соя и сирене. Ако целта ви е да отслабнете, трябва да изберете левцин храни, които са по-ниски в калории и да подготвят храните с възможно най-малко мазнини и калории.

Трябва също да сте сигурни, че консумирате достатъчно протеини в ежедневната си диета. Въпреки че изследователите не са открили пряка връзка между левцин и загуба на тегло, много проучвания сега подкрепят използването на по- високо съдържание на протеини, за да отслабна .

И накрая, можете да включите тренировка за сила в тренировките си за отслабване. Изградете мускулите с прости упражнения , които правите вкъщи. Мускулите, които изграждате, ще ви помогнат да поддържате здравословен метаболизъм и да помогнете за оформянето на здраво тясно тяло.

Източници:

Американско химическо общество. "Изследвания от Еверест: Може ли левцинът да помогне да изгаря мазнините и да пощади мускулната тъкан по време на тренировка?"

Доналд К. Лайман. "Ролята на левцин в диети за отслабване и хомеостаза на глюкоза". Journal of Nutrition, 1 януари 2003 г.

Доналд К. Лайман. "Потенциално значение на левцин в лечението на затлъстяването и метаболитния синдром" Journal of Nutrition януари, 2006.

Layman DK "Ролята на левцин в протеиновия метаболизъм по време на тренировка и възстановяване". Канадски вестник на приложната физиология декември 2002.

MS Westerterp-Plantenga, A. Nieuwenhuizen, D. Tomé, S. Soenen и KR Westerterp. "Диетичен протеин, отслабване и поддържане на теглото." Хранене август 2009 г.