Предимства на ментовия чай и страничните ефекти

Сладък ментов чай ​​срещу ментов чай: Кое е по-добро?

Ментов чай ​​е билков чай, който се оценява по целия свят със свеж аромат и успокояващ вкус. Обемите на ментовия чай се популяризират широко, но не всички от тях се подкрепят от научни изследвания. Други типове мента чай - като например Skinny Mint Tea - станаха популярни на базата, отчасти, на ползите от мента чай.

Какво е мента чай?

Обикновено ментовият чай се прави от листа от мента.

Мента ( Mentha x piperita) е хибрид или смес от растението от ментови растения и растението от мента. Многогодишното растение от мента има яркозелени листа и може лесно да се отглежда в разнообразни помещения с ниска светлина (включително апартамент), така че се превърна в популярно растение, което се култивира за храна и напитки.

Ментовият чай може да бъде направен само с листа от мента, но можете също да комбинирате мента с листа от мента, за да направите двоен ментов чай. Някои хора дори комбинират мента с други билкови съставки, за да създадат уникални смеси.

Чай от мента се използва за медицински цели в продължение на хиляди години, датиращи от гръцки, римски и древноегипетски култури. Въпреки това, мента не е била призната за обособен вид мента до 1700-те години, според Националните институти по здравеопазване.

Ментовете за чай от мента и насипен чай от мента са широко достъпни в магазините за хранителни стоки, здравните магазини и онлайн.

Това е ярък вкус и репутацията като здравна помощ го е превърнала в един от най- популярните видове чай в Северна Америка.

Какво е крехък ментов чай?

Skinny Mint Tea е марка чай, която се превърна в интернет сензация сред хората, които се опитват да отслабнат. Различни продукти за чай се продават като част от план за детоксикация, наречен "театокс".

Всяка съставка в чая се случва да помогне за загуба на тегло. За съжаление, много малко от съставките са доказали, че помагат при загуба на тегло и консумацията на много от тях може да доведе до неприятни странични ефекти.

Сутрин Подсилете Сладкото Чаено Съдържание

Сладък мента Нощ Измийте Сладък мента Съставки

Важно е да се отбележи, че компанията Skinny Mint не казва директно, че техният продукт трябва да се използва за отслабване.

Вместо това те популяризират продукта, за да помогнат на тялото ви да "детоксикация". Въпреки това, много от прегледите, публикувани на сайта, споменават за загуба на тегло. Тези котировки и снимки могат да накарат читателя да повярва, че загубата на тегло е основната полза от продукта.

Сладък ментов чай ​​срещу ментов чай

Ако търсите чай от мента, тогава чашата с мента е начинът, по който да отидете. Сладък мента използва само мента в една от своите формули и само малко количество листа мента се използват при производството на чая.

Ако целта ви е да отслабвате, все пак може да постигнете по-добри резултати с чай от мента. Много dieters пият калориен чай от мента, вместо да имат десерт или имат високо калорично кафе , като спестяват стотици калории всеки ден. Освен това, много пиячи на чай докладват успокояващ ефект след пиене на ментов чай. Това може да помогне на някои диети да ограничат ядосаните желания за храна .

И накрая, няма вероятност да изпитате неприятни странични ефекти с чай от мента. Въпреки това, съставките в чая от кремав мента може да предизвикат повишени движения на червата и уриниране, което може да бъде неудобно или неудобно.

Как да подготвите ментовия чай

Можете да закупите торби за чай от мента в местния хранителен магазин или здравния пазар. Повечето магазини също продават нарязана листа мента, която може да се използва с чай.

За да приготвите чай от мента, просто поставете чантата или инфузера с чаени листа на дъното на чаша от 6-8 унции и запълнете с гореща вода. Оставете чая да стърже за 4-6 минути въз основа на желаната интензивност.

Някои пиячи се наслаждават на чай от мента с лимон или малко захар.

Ментов чай ​​Ползи за здравето

Въпреки че много уебсайтове и продавачи на чай популяризират широка гама от ползи за здравето на чая мента, повечето от тях не са подкрепени от публикувани изследвания. Това не означава, че няма да изпитате полза, просто означава, че учените не знаят дали ползата може да бъде възпроизведена с научни изследвания.

Според Националните институти по здравеопазване много малко изследвания са били направени за листа от мента. Повечето изследвания в полза на мента са били направени с ментово масло, което е много по-силно.

Ако пиете мента чай вместо висококалорична кафе напитка или вместо да се насладите на десерт след вечеря, най-вероятно ще се възползвате от намаляването на калориите.

Мента чай странични ефекти

Отново, тъй като повечето проучвания за ползите и нежеланите ефекти от мента са проведени с ментово масло, може да не изпитвате тези странични ефекти от пиенето на чай от мента, защото чаят не е толкова силен. Въпреки това, някои хора могат да получат гадене, когато консумират мента. Има известни доказателства, че може да намали производството на сперматозоиди и ако използвате ментово масло, има вероятност да почувствате обрив, при който кожата ви се свързва с мазнината (контактен дерматит).

> Източници:

> Мента. Memorial Sloan Kettering Интегративна медицина за билки, ботаника и други продукти. https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/peppermint

> Мента. Националните институти по здравеопазване, Национален център за доброволно и интегриращо здравеопазване. https://nccih.nih.gov/health/peppermintoil

> Мента. Център за терапевтични изследвания. База данни за естествените лекарства. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/food,-herbs-supplements/professional.aspx?productid=705