2 Нови вредни вещества, които Вашият Допълнение не би трябвало да има

Изследователите откриват опасни нови и забранени съставки в общи добавки

Ако използвате добавки за отслабване или тренировка, знайте следното: Изследванията, публикувани в списание Peer-reviewed Clinical Toxicology, идентифицират две нови съставки, които могат да бъдат опасни за вашето здраве. Изследването също така установява, че две съставки, които преди това са били премахнати от пазара поради опасения за безопасността, все още се добавят към популярните добавки без рецепта.

Опасни добавки - стари и нови

Изследователи от агенции, включително NSF International, Харвардското медицинско училище и Националния институт за обществено здраве и околната среда в Холандия, направиха проучване, за да определят дали потенциално опасни нови съставки се добавят към добавки за отслабване и тренировки, продавани в Съединените щати.

Като част от проучването, учените откриха и насочиха две допълнителни съставки, които преди това бяха забранени от Американската администрация по храните и лекарствата. Забранените стимуланти включват:

След това учените определят дали други стимулиращи съставки със сходна химическа структура с забранените вещества се добавят към добавките, за да осигурят същия физиологичен ефект за потребителите. Загрижеността на учените е, че тези експериментални стимуланти могат да причинят същите опасни последици за здравето като забранените стимуланти.

Не само изследователите са открили тези стимуланти, които имат потенциално вредни странични ефекти, но също така са открили, че преди това забранените стимуланти все още присъстват в някои продукти. По-новите стимуланти включват:

Продукти, съдържащи потенциално опасни добавки

Само 6 предварителни тренировки и добавки за отслабване бяха проучени като част от това изследване. Резултатите от проучването показват, че стимулантите, открити във всеки продукт, са налични в количества, за които се очаква да произведат потенциално опасни ефекти в организма.

продукт

Производител

Забранен или неодобрен ингредиент

Ден на играта

Манс Спорт

октодрин

Инфрачервен

Златна звезда

1,3-DMAA

2-aminoisoheptane

Хаос и болка

1,4-DMAA

Просто Кожен Полен

Пчела нагласи с Триш

1,3-DMAA и
1,4-DMAA

Канибал Ферокс AMPED

Хаос и болка

1,3-DMBA

Трипъл Х

Златна звезда

1,4-DMAA

Авторите на изследванията предупреждават допълващите потребители, че изследването им предоставя само "моментна снимка на това, на което потребителите могат да бъдат изложени." Може да има други продукти на пазара, които съдържат тези потенциално опасни стимуланти, а потенциално опасните съставки могат или не да бъдат идентифицирани на етикета.

Как да избегнете опасните добавки

Джон Травис е автор на изследване и е старши научен сътрудник на NSF International.

Той казва, че това проучване и изследване помага на потребителите да бъдат запознати с опасни продукти и също така помага на индустрията на добавките като цяло да поддържа целостта.

"По-голямата част от производителите на промишлени отрасли се ангажират да предоставят на потребителите безопасни продукти, но има малък брой лоши играчи, а вредите, които причиняват, са двойни: първо, те излагат потребителите на риск. цялата индустрия е черно око. "

Въз основа на настоящите изследвания, авторите на изследването насърчават потребителите да избягват продукти, които са означени като съдържащи "2-аминоизохептан" или Aconitum kusnezoffii. Но Травис казва, че има други стъпки, които можете да предприемете, за да останете в безопасност, когато използвате тренировка или добавка към диета.

Потребителите могат да търсят сертификационния знак на NSF International за продукти, които купуват. Сертифицирането потвърждава, че етикетите на добавките са точни и че продуктите не съдържат вредни нива на стимуланти като DMAA и DMBA или други потенциално вредни съединения.

NSF International е организация с нестопанска цел в областта на здравеопазването и безопасността, чиято мисия е да предоставя на потребителите информация и да повишава обществената безопасност.

Словото от

Милиони американци приемат диетични и тренировъчни добавки, без да страдат от нежелани здравни последици. Но тъй като това изследване показва, има малък, но значителен потенциал за вреда.

Ако използвате добавка, направете проучване преди да купите. Проучете изброените съставки, за да се уверите, че те не са забранени или съмнителни вещества. И работете заедно с Вашия доставчик на първична помощ, за да сте здрави. Уведомете Вашия лекар, ако приемате каквито и да било добавки, тъй като те могат да възпрепятстват лечението или лечението на здравословно състояние. Ако се чувствате необичайни странични ефекти, докато приемате добавка, консултирайте се с лекар, за да изключите възможността за увреждане.

> Източници:

> Питер А. Коен, Джон С. Травис, и др. "Четири експериментални стимуланти, открити в спортните добавки и добавки за отслабване: 2-амино-6-метилхептан (октодрин), 1,4-диметиламиламин (1,4-DMAA), 1,3-диметиламиламин , 3-диметилбутиламин (1,3-DMBA) " Clinical Toxicology, 8 ноември 2017

> Джон С. Травис (8 ноември 2017 г.). Телефонно интервю.