Рецепта за какаово бадемово масло

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 137

Мазнини - 12 гр

Carbs - 5g

Протеин - 4g

Общо време 10 мин
Подгответе 10 минути , гответе 0 мин
Сервирания 4 (по 2 супени лъжици)

Този шоколадов десерт без млечни продукти се приготвя, като се използва бадемово масло, за да се получи тялото и пълната доза протеин. Кокосово масло добавя докосване на допълнителна мазнина и вкус.

Искате още по-шоколадов аромат? Продължете напред и добавете допълнително супена лъжица какао на прах. Тя ще осигури и допълнителни ползи за здравето . Какао на прах има по-малко калории, мазнини и захар в сравнение с типичния шоколадов плюс и съдържа подобен профил на антиоксиданти за борба с рака, които обикновено се срещат в храни като плодове и напитки като чай, кафе и червено вино. Едно незадължително докосване на люспеста морска сол спомага за подобряването на шоколадовия вкус в тази рецепта.

Съставки

подготовка

1. В средна купа разбъркайте заедно бадемовото масло, какао на прах, разтопено кокосово масло, кленов сироп и вода.

2. Насладете се незабавно на стайна температура или охладете поне 1 час или през нощта в хладилника за студено, кремообразно накисване. Сервирайте с гарнитура от люспеста морска сол и нарязани или нарязани плодове, бисквити или кифлички отстрани.

Варианти и замествания на съставките

Вместо да потапяте, използвайте това като зацапване за десертни сандвичи (вместо Nutella например).

Смесете вкуса с помощта на фъстъчено масло или масло от слънчогледово семе вместо бадемовото масло. Всички ядки и семена съдържат витамини и минерали и те също са добри източници на ненаситени здравословни мазнини, растителни протеини и фибри, затова изберете любимата си . Просто се придържайте към размера на порцията, не повече от 2 супени лъжици масло от черен орех или унция от ядки, за да не се прекалявате в калории и мазнини.

Съвети за готвене и сервиране

В по-топлите дни вашето кокосово масло вече е в течна форма. В по-студените дни кокосовото масло ще бъде по-солидно, затова извадете това, от което се нуждаете, и го загрейте в микровълнова печка за няколко секунди или го затоплете в тенджера на печката.