Бързо хранене без глутен: какви са вашите възможности?

Повечето от тези заведения за бързо хранене и бързите ресторанти предлагат нещо без глутен

Нарастващата популярност на безглутенова диета означава, че дори веригите за бързо хранене, които обикновено са с глутенови напълнени менюта, скачат на барабана, като предоставят повече възможности за онези от нас с чувствителност към целиакия или чувствителността към глутен.

Просто бъдете внимателни: рискът от кръстосано замърсяване в заведения за бързо хранене, дори тези с менюта без глутен, е изключително висок и е малко вероятно хората зад бюрото или в кухнята да са били обучени да избягват това. Поддържайте вашата поръчка проста и инструкциите ви изрично за най-добри резултати.

Тук има азбучен списък от обикновени вериги за бързо хранене и техните опции за меню, които не съдържат глутен.

1 - Арби е

Arby's, собственост на една и съща компания като Wendy's, предлага доста изчерпателно меню за глутен за ресторант за бързо хранене.

Ако сте безглутенови, възможно е да се храните в Арби в повечето меса (без да се хашиш, разбира се) и в салатата на фермата с печена пуйка. Шоколадът, въртенето на jamocha и ваниловите шейкове също са изброени като безглутенови.

Въпреки това, за разлика от Chick Fil A (както и повечето други ресторанти за бързо хранене), Arby подготвя пържените картофи в същото масло, тъй като готва храни с глутен, така че картофените картофи на Arby не са безопасни. Също така ще трябва да работите с лицето зад щанда, за да избегнете кръстосано заразяване с глутен .

2 - Грил за кости

Ако харесвате пресни морски дарове и търсите по-луксозен ресторант (по-бърз и несменен от бързо хранене), ще бъдете развълнувани от менюто без глутен в Bonefish Grill - почти всички ястия от морски дарове са естествено без глутен. Високата верига, която е собственост на компанията-майка на Outback Steakhouse и Carraba's, е разположена в близо 30 държави.

Възможно е да започнете с един от два или три предястия или салата, а след това изберете ястия от морски дарове (покрити с един или няколко соса) или пържоли или пилешки хапки.

Някои възможни възможности за избор на глутен включват:

Десертът предлага и избор: два от трите десерти в менюто са без глутен. Обикновено избирам Crème Brûlée, но също така можете да поръчате брашнените ядки от макадамия с малинов сос.

3 - Бостънския пазар

Без гости без глутен на Бостънския пазар може да се поръча сравнително широк избор от предястия и страни от списъка с безглутенови вериги. И можете да имате сос, тъй като той също е без глутен.

Без глутен опции включват:

Разгледайте секцията за търсене на хранителни алергии на уебсайта на Boston Market, която ви позволява да изброявате само опциите на менюто без глутен. За съжаление няма десерти без глутен.

4 - Бъргър Кинг

Списъка на Бъргър Кинг не съдържа глутен включва както елементите от менюто, така и съставките в елементите на менюто и може да се окаже трудно да се дешифрира това, което в менюто всъщност ще се окаже без глутен - например, посочва, че "пролетната смес Romaine" и " "са без глутен, но не казва дали приготвена салата ще бъде безопасна. Въпреки това, градинската пресни салати с ябълки, червени боровинки и кокошки Tendergrill са изброени като без глутен.

Пържените картофки и пържени картофи са изброени като "без глутен", но в списъка се отбелязва, че те могат да бъдат пържени с продукти, съдържащи глутен, което е сделка убиец.

Все пак, списъкът може да даде някои опции (особено ако гладувате), ако е съчетано с разбиране за персонала на Бъргър Кинг. Например, може да е възможно да получите безхатен хамбургер с безглутенови картофки (просто потвърдете, че индивидуалното място не използва фритюрник).

5 - Италиански грил на Carrabba

Може да не смятате, че италианската храна е особено подходяща за глутен, но италианският грил Carrabba, притежаван от същата компания като Bonefish Grill и Outback Steakhouse, с местонахождения в 33 държави, предлага много възможности за глутен.

Започнете ястието си с един от двата безглутенови предястия, пилешка супа (не се изисква добавяне на тестени изделия) и / или салата (помолете сървъра си да прескочи крутоните и да ги оправи в чиста купа).

Много предястия са без глутен; Ако обаче изберете дадена скара, поискайте я без грил и знайте, че тя ще бъде приготвена на същата скара, както и съдържащите глутен продукти. Ако сте много чувствителни, може да сте по-добре с антре, което не е приготвено на скара, така че попитайте вашия сървър.

6 - Чейсбургер в рая

Cheeseburger in Paradise не е технически бърза храна (тя ще попадне в категорията "случайни заведения за хранене"), но прави нашия списък заради отличното меню за глутен.

В този емблематичен ресторант, собственост на певицата Джими Бъфет, можете да си поръчате сиренебъргер на глутен без глутен със страна на картофи без глутен . Ресторантът, който има места в 16 държави (включително, разбира се, Флорида), работи с Групата за непоносимост към глутен, за да развие елементи от менюто на GF и да предотврати кръстосаното замърсяване в кухнята.

Ако нямате настроение за сиренебъргер (или хамбургер), можете да поръчате една от многото салати с големи размери, или потенциално да изберете между ребра, сьомга и пилешки предястия.

За десерт има само сладолед, но можете да разгледате разнообразие от безалкохолни напитки, включително корен от бира. Има и няколко елемента на менюто, съдържащи глутен, включително пържени картофи.

7 - Чик-фил-А

& # 169; Чък Фил

Chick-fil-A предоставя най-добрия списък с безглутенови храни за всеки ресторант за бързо хранене - документът от шест страници съдържа огромно разнообразие от опции в менюто и осигурява съставките за всеки от тях, така че хората с допълнителни хранителни алергии или непоносимост могат да определят какво е безопасно за да ядат.

Чук-фил-Без глутен опции включват:

Възможно е да се насладите на сандвич с пилешко месо, няколко различни салати (с или без пиле), няколко различни предмети за закуска и картофени пържени картофи на Chick-fil-A, които се приготвят в отделни фритюрници (не забравяйте да проверите с индивидуалния си ресторант, за да сте сигурни за състоянието на фритюрника).

Когато поръчвате, не забравяйте да поставите предупреждение за алергия към вашата храна за глутен.

В допълнение веригата за бързо хранене предлага на пилешкото си ястия без глутен и смесена плодова ябълка в менюто на децата си. Ароматът за кисело мляко на Chick-fil-A и десертната чаша Ice Dream са изброени като безглутенови. Много хора съобщават за добър опит с глутен в Chick-fil-A.

8 - Бар и грил на Чили

Ресторантът на Chili's Grill & Bar, който има места в САЩ и в други 34 страни, има доста обширно меню с глутен, с някои предупреждения. Това е друг ресторант, който се вписва в категорията "случайни заведения за хранене", отколкото в категорията за бързо хранене ,

Без глутен опции в Chili's включват:

Чили отбелязва, че менюто му без глутен се основава на информация от доставчиците на храни и твърди, че не може да гарантира липсата на алергени в храната, отчасти поради възможността за кръстосано заразяване с глутен в кухнята.

9 - Чиполи Мексикански грил

Chipotle Mexican Grill, която обхваща разликата между веригата ресторанти за бързо хранене и ежедневния ресторант, предлага огромно разнообразие от възможности за хора с целиакия или чувствителност към глутен. Всъщност всичко в менюто на Chipotle, с изключение на брашното, е включено в списъка на алергени.

Разбира се, тортилите брашно могат да се окажат проблем, ако сте особено чувствителни към следи от глутен , тъй като работниците рутинно се докосват до тях и след това достигат до контейнерите на пълнители с тортила.

В допълнение, тези, които реагират на дестилиран оцет, трябва да избягват червената томатитило салса (вижте повече за това: Оцет ли е без глутен? ). Също така, Chipotle отбелязва, че всичко с царевица може да е било заразено с други зърна, преди да стигне до ресторанта (очевидно те са направили домашното!).

В противен случай, ако имате достатъчно късмет, за да имате чипот в близост, насладете се. Просто не забравяйте да помолите хората, които правят храната ви, първо да променят ръкавиците си.

10 - Петте момчета

Тази верига, изработена от драскотини, предлага главно бургери, хот-дог и пържени картофи. Отвъд хамбургерите и куките с горещи кучета, само три елемента в менюто на Five Guys съдържат глутен: малцово мляко, черешово ароматизиращо мляко и миксове Oreo cookie (всички от които са за клечките от верижното мляко).

Петте момчета не предлагат глутен, но можете да си поръчате бургера, увит в маруля. Всички възможни топинги са безопасни. Освен това, пържените картофи на веригата се приготвят в специална фритюрник без глутен и са безопасни.

11 - Бъргър в Н-изхода

Поклонници на In-N-Out Бъргър (и има доста в общността без глутен) нареждат техните бургери "стил на протеин", или са увити в маруля, вместо в колбаса.

Това е толкова популярен елемент (както за безглутеновите, така и за привържениците на "Аткинс"), че веригата ресторанти за бързо хранене я изброява в тайното си меню. В допълнение, картофите In-N-Out трябва да бъдат без глутен и следователно са безопасни (но никога не забравяйте да попитате).

12 - KFC

По принцип няма нищо безопасно за ядене, което да е без глутен в KFC (с изключение на една или две салати), а веригата не полага никакви усилия да ни приюти. Честно казано, има много по-добри решения.

13 - Макдоналдс

McDonald's не поддържа меню за глутен, като вместо това заявява, че тъй като съставките и доставчиците често се променят, хората, които се притесняват, трябва да се върнат на уебсайта на компанията. Там можете да намерите пшеница (но не ечемик и ръж), декларирани в списъците си с различни съставки.

Има огромен дебат в общността без глутен за това дали картофите на McDonald's са без глутен. Маслото, в което са пържени, съдържа деривати на пшеница, но McDonald's поддържа, че самите картофи не съдържат глутен, който може да бъде открит чрез тестове, които падат до 3 части на милион. Много хора, които са особено чувствителни, избягват картофите на "Макдоналдс", особено след като има по-добри опции.

14 - стара фабрика за спагети

В старата фабрика за спагети, която има няколко локации в 13 държави, не е нужно да се отказвате от спагети и други макаронени изделия - бързите ресторанти предлагат паста без глутен от менютата си "с глутен".

Докато поискате паста без глутен, можете да се насладите на соевите макаронени изделия на Стария спагети, включително маринара, богато месо, мида, сос от гъби, сирене Mizithra и опечено масло и сос Алфредо. Също така можете да обмислите поръчка на печено пиле, мариновано в чесън и лимонов сок. Няколко страни, включително и италианската наденица в сицилианския стил, също не съдържат глутен.

Има и детско меню, главно с детски размери на паста без глутен. Десерт (ако все още имате място) се ограничава до ванилов сладолед или шумони.

15 - Извънземна пържола

Outback Steakhouse, със стотици местоположения в САЩ, представлява истински бърз ресторант за безгрижната тълпа, особено по време на пътуване.

Outback се отличава с богато меню, съдържащо глутен, пълни с пържоли, морски дарове, салати, страни и отличен десерт без глутен, безцветен шоколадов гръмотевичен бут. Има и меню за детски глутен, с по-малки порции и безглутено сандъче за десерт.

Обезщетенията без глутен в Outback включват:

Въпреки че вниманието към проблема с кръстосаното замърсяване може да варира от място до място, в по-голямата си част персоналът на Outback е добре обучен. Определено говорете с мениджър, преди да поръчате, тъй като повечето места са заети в пиковите часове, което означава, че могат да възникнат проблеми, свързани с кръстосано замърсяване.

16 - Китайско бистро на PF Chang

PF Chang's е друг предпочитан бърз ежедневен ресторант за тези, които ядат без глутен, а много безвкусни ястия са имали добър успех, нареждайки менюто, посветено на глутена.

Изборът включва голямо разнообразие от мезета, супа от глутен без какао, ястия с юфка, изобилие от вкусни ястия и дори вегетариански варианти. Можете дори да си поръчате страхотен десерт, отличния GF безцветен шоколадов купол на PF Chang.

Опциите, които не съдържат глутен в PF Chang включват:

Всички ястия на PF Chang без глутен се сервират на специална чиния с логото на веригата, така че да знаете, че получавате безопасно ястие. Ресторантът използва соев сос без глутен в своите GF творения.

17 - Разтърсете шаха

Тази верига за бързо хранене, известна със своите (глутенови) картофени кифли, също предлага своите бургери на гнездо без глутен на всички места, с изключение на тези на стадиони и игрища.

Няколко млечни шейкъри Shake Shack също не съдържат глутенови съставки, включително основни аромати като ванилия и шоколад, както и екзотични аромати като канела dulce de leche и карамелизирана праскова. Ще трябва да се консултирате с персонала, за да видите дали те могат да смесват разклащането си с чисто оборудване.

Отървете се от пържените картофи, тъй като те се приготвят в масло, което се споделя с храни, съдържащи глутен.

18 - Sonic Drive-In

Ако харесвате хамбургери без колба, можете да си поръчате в Sonic Drive In, а пържените картофки и пържени картофи също не съдържат глутен, според таблицата за алергени на Sonic. Въпреки това, всяка пържена храна (като пържени картофи и пържени картофи) може да бъде изложена на продукти, съдържащи глутен, в споделени фритюрници.

Шумите на Sonic, които идват с огромно разнообразие от гарнитури, може да са по-добра причина да отидете в заведението за бързо хранене. Много от потенциалните топени тампони са без глутен (с изключение на очевидни такива като Орео, малцов сироп и парченца парченца, както и не толкова очевидни такива като солен карамел). Уверете се, че преди да поръчате разклащане, поискате от работника да го направи в абсолютно чист смесител.

19 - Тако Бел

В знак на популярност на Chipotle, Taco Bell сега предлага Cantina Power Bowls, всички от които съдържат ориз, месо, боб и зеленчуци и са маркирани като безглутенови на уеб сайта на веригата.

Hashbrowns също се считат за без глутен (въпреки че могат да бъдат пържени в фритюрник, така че попитайте и избягвайте, ако отговорът е "да"), както и няколко страни, включително черен боб, чипс и гуакамол, чипс салса, чайове Doritos от кашкавал и суров латински ориз. Вижте алергенната информация на Taco Bell тук.

20 - Уни Чикаго Грил

Уно Чикаго Грил редовно се радва на безгрижни любители на пица с менюто си без глутен, което включва сирене, пеперони и зеленчуци без глутен опции за пица . Но веригата, която има 150 места в 24 държави плюс Вашингтон, също предлага голям избор от други храни без глутен.

Когато вечеряте в Uno, можете да избирате от две безглутенови супи, бургери (без коктейл), пържоли от сьомга и пилешко месо, много страни без глутен, няколко различни салати (уверете се, че сървърът ви е пропуснал крутоните и хляба пръчки и да го разбъркате в чиста купа), както и сладолед за десерт.

Опциите без глутен в Uno включват:

Също така можете да се насладите на бира без глутен Redbridge в Uno Chicago Grill.

21 - Уенди

Много хора с чувствителност към целиакия или глутен се отправят към Wendy's като техен първи избор при търсене на безглутенов ресторант за бързо хранене. Според публикуваното от Уенди меню за глутен, повечето или всички от запазените картофи на веригата не съдържат глутенови съставки , а чилката, шоколадът и ванилията на Wendy също са в списъка.

При Wendy's можете да ядете салатите без крутони (при положение, че не са предварително приготвени с крутони - никога не избирайте крутоните от салата!) И повечето салатни превръзки са изброени като безопасни. Също така можете да си поръчате хамбургер или сиренебъргер, без да ядете. Когато поръчвате обаче, бъдете сигурни, че хората зад щанда знаят да сменят ръкавиците си и да избягват кръстосан контакт с всички продукти, съдържащи глутен.

В няколко места на Уенди, може би ще можете да ядете пържени картофи - ще трябва да проверите дали те са пържени в същото масло, както и съдържащите глутен продукти.

Словото от

Както можете да видите, има много възможности, които не съдържат глутен, дори ако просто сте спрели за бърза закуска направо от магистралата. Просто се уверете, че спазвате правилата за поръчване на безглутенови храни , дори ако избраният от вас ресторант е такъв с меню без глутен. Никога не можете да бъдете много внимателни, когато става въпрос за диета без глутен.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.