Здравословно филипинско пържолно купа рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 569

Мазнини - 24гр

Карби - 51гр

Протеин - 40 гр

Общо време 30 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 15 мин
Сервизи 2

Създаването на купи за вечеря винаги е хит, особено ако имате приятно семейство. Всеки човек може да избере как да построи купата си така, че всеки да е щастлив. Това също е страхотна вечеря, за да ви помогне да използвате каквито и да са продуктите и зърната, които сте се крили около това, което трябва да се яде.

Тези пържоли са вдъхновени от филипинското ястие b istec , което буквално означава "говеждо пържола". Ястието се състои от говеждо месо в солена и солена соева марината и лук. Традиционно се сервира ориз с пържен чесън. В тази рецепта, кафяв ориз се приготвя само с малко масло и се приготвя със сместа от пържоли и лук, сотена сода, меко варено яйце и пресни зеленчуци.

Съставки

подготовка

  1. Тихо парче пържола на ¼ инча филийки. Разбъркайте заедно соев сос, лимони, мед и чесън. Добавете пържола и мариновайте 30 минути до един час в хладилника.

  2. В голям тиган, загрейте ½ супена лъжица масло на средна температура. Добавете лука и гответе до мека, 5 до 6 минути. Премахване на плоча.

  3. В същата тиган добавете още ½ супена лъжица масло. Добавете половината от останалата част от чесъна и боб. Сушете на средна температура до изсъхване на боклука и извадете на табела.

  1. Добавете още ½ супена лъжица масло към тигана. Добавете пържола, включително марината, и гответе на умерено ниска температура, разбърквайте, докато се приготви пържола и сосът започне да къкри. Добавете лука обратно в тигана и къпете, докато сосът се намали и сгъсти.

  2. Междувременно добавете останалото масло към друг тиган. Загрейте на средна и ниска температура и добавете останалото чесън и ориз. Разбъркайте, докато хрупкавите.

  3. Напълнете малка тенджера с няколко сантиметра вода. Оставете да заври и леко добавете яйца. По-ниска топлина до кънки и готви яйца 5 до 6 минути за меки жълтъци. Извадете яйцата с лъжица с отвори и ги пуснете под студена вода, за да спрете готвенето. Внимателно яжте яйцата.

  4. Съберете купи: разделете ориза на 2 купи. Нагоре с пържола и боб. Нарежете яйцата наполовина и поставете на върха и добавете допълнителни гарнитури, като репички, краставици, бобови кълнове или други пресни зеленчуци, които бихте искали.

Варианти и замествания на съставките

Можете да използвате всяко порязване на пържола, което желаете, но може да се наложи по-строги разфасовки.

Можете да използвате соев сос на мястото на tamari, ако не сте без глутен.

Можете да използвате други зеленчуци, като спанак или кале, на мястото на боб.

Стигайте или вашите яйца, вместо меко кипене, ако искате.

Съвети за готвене и сервиране

Можете да направите това хранене още по-лесно, като използвате остатъка от варени кафяви ориз, който просто трябва да бъде пържено с пържола на здраво сърце зехтин и чесън.

Замразявайте пържола до 10 минути, за да направите нарязването по-лесно.