Увеличете вертикалния скок с тренировка за теглото

Тренирайте да скочи като Майкъл Джордан

Способността да скочиш високо е критично умение не само в баскетбола и волейбола, но и в спорта като различните кодове на футбола като ръгби, австралийски футбол и футбол - и без съмнение много други. Дори гмуркането идва на ум с това, че избутва на гмуркане борда, а след това има скок на стената, за да хване тази топка, която е на път да премине през оградата.

Какво прави добър вертикален скок?

Механиката на скачането е добре известна. Нуждаете се от добра "пролет", което означава мощни мускули с мускулни влакна от експлозивен тип и способността да ги съкращавате и разтягате динамично. Горната сила на тялото също е важна за създаването на инерция нагоре. За съжаление, ако не разполагате с бързо разклатения тип мускули (спринтер тип мускули), които са предимно генетично надарени, няма да бъдете скок шампион. Но това не означава, че няма да можете да увеличите височината на скока с обучение.

Как да тренираме, за да подобрим способността за скокове?

За да увеличите своя скок имате нужда от сила и сила, както и от силата, вероятно ще трябва да оптимизирате мускулите, които носите. Трябва обаче да отбележите, че за каквото и да е спорт, който играете, може да има компромис във вертикалните скокове срещу мобилност, бързина и гъвкавост. Големите мускули и голяма сила не са непременно чудесен скок или велик атлет.

И няма никакво предимство да скачате като Деана Нолан или Джеймс Леброн и да имате лоши съдебни умения.

Тази статия може да съдържа само насоки за някои от най-добрите упражнения за подобряване на вертикалния скок; това не е програма, предназначена за индивидуални нужди или спорт. За това трябва да се потърси напътствие от треньор на отбор и треньор.

Програми за обучение за изграждане на алтернативна мощност

Крайната точка на тренировката за вертикална скока - и повечето други стандарти за спортно изпълнение - е изпълнението на властта. Силата е продукт на сила и скорост на изпълнение. Ето трите фази на обучение, водещи до оптимизиране на властта.

Във връзка с по-горе, програма от plyometric упражнения, като скок скокове, граници, скокове и скокове кутия може да допълни тренировка тегло. Някои от тези неща можете да правите във фитнес залата, а други трябва да се движат в парк, игрище или атлетическо място.

Най-добрите упражнения за изграждане на вертикална способност за скокове

От статията за обучение "преобразуване в власт", свързана по-горе, ще видите, че упражненията са повече или по-малко вариации на олимпийските асансьори, в които взривното движение е важен принцип. Това са чистите, завийте чисти, захранванията са чисти, закачете захранването чиста, буталната преса, високото издърпване, румънското мъртво въже. Важно е теглото да се поддържа достатъчно леко, за да се даде възможност за експлозивност, но достатъчно тежка, за да стимулира адаптацията.

Освен това бихте могли да добавите и пресечници. Те се правят като нормални клякалки - какъвто и да е вид - с изключение на това, че при изправяне, вие се отдръпвате вертикално и правите малко скок във въздуха от около 6 до 8 инча.

Не се опитвайте да се движите твърде високо, тъй като ударът и кацането могат да причинят наранявания. Дъмбели, задържани отстрани или с камшик, са отлични за това упражнение, тъй като осигуряват добър баланс. Не се нуждаете от много тежки тежести с преплитания - достатъчно, за да натоварите скоковете си, но достатъчно леки, за да можете да избухне нагоре.

Използват се и еднокраки скокове, но мисля, че те са малко рискови от гледна точка на наранявания за обща препоръка.

Поставяне на всички заедно за по-висок скок

Разбира се, трябва да практикувате, практикувате, практикувате действителни вертикални скокове на обръч, мрежа или каквато и да е активността ви и не забравяйте, че тренировката за тежести е улесняваща дейност за повечето спортове.

Не прекалявайте.