Как да се отървете от свободната кожа без хирургия

Много dieters се борят с хлабава кожа след загуба на тегло . Независимо дали сте загубили много от теглото или само няколко килограма, е нормално кожата да се увисне в определени области. Свободната кожа на ръцете, корема или бедрата може да е особено разочароващо.

За много хора, които са били успешни при отслабване , хирургията е най-добрият вариант. Но под ножа не е единственият начин да се затегне свободната кожа.

Има нови медицински одобрени методи, които са безопасни и ефективни за някои пациенти.

Хирургия срещу нехирургични методи, за да се отървете от свободната кожа

Не всеки пациент е добър кандидат за нехирургични процедури за затягане на кожата. В някои случаи хирургичните процедури за затягане на кожата работят най-добре. И така, откъде знаеш кой метод да избереш?

Д-р Брус Кац, клиничен професор по дерматология в Медицинската школа на връх Синай, директор на козметичната хирургия и лазерна клиника в медицинския център на планината Синай и директор на Juva Skin & Laser Center в Ню Йорк.

"По принцип", казва той, "добрите кандидати за нехирургични методи са пациенти, които имат кожа, която не е висяща или излишна." Той обяснява, че висящата кожа е свободна кожа, която се сгъва върху себе си. Пациентите с гънки на кожата са по-добри кандидати за хирургия. Но той подчертава, че пълният преглед от лекар, сертифициран от борда, е най-добрият начин да се определи кой метод е най-добър.

Доктор Катс също така казва, че пациентите, които имат здрава кожа, вероятно ще постигнат най-добри резултати. "Понякога е по-трудно да се работи върху кожата, повредена от слънцето, но кожата, която е в добро състояние", казва той, "реагира по-добре на лечението".

3 начина за затягане на кожата без хирургия

Ако вашата хлабава кожа може да се лекува без хирургия, има няколко неинвазивни или минимално инвазивни възможности за избор.

vShape: Това популярно лечение е неинвазивно, безболезнено и не изисква престой след процедурата. По време на лечението се прилагат две различни радиочестоти върху кожата, за да се затегне както горния, така и по-дълбокия слой на кожата. Повечето пациенти се нуждаят от 4 до 5 лечения и резултатите обикновено траят от 2 до 3 години. vShape може да се извършва навсякъде на тялото ви, за да затегне свободната кожа.

Типичната цена е 500 до 800 лв. На лечение.

ThermiTight: Тази минимално инвазивна процедура също използва радио честота, но резултатите са постоянни. По време на процедура ThermiTight се прилага локална анестезия в района, където искате да затеснете насипната кожа. След това се поставя малка сонда под кожата, за да се достави радиочестотна енергия и да се стимулира производството на нов колаген. ThermiTight може да се използва за лечение на хлабава кожа на шията, кокалчетата, горната част на ръцете, корема или бедрата.

Типичната цена е от $ 3,500 до $ 5,000 (в зависимост от местоположението).

VelaShape: VelaShape е много подобен на vShape, но използва малко по-различна технология. Леченията са неинвазивни и безболезнени. По време на процедурата, машината VelaShape комбинира четири различни технологии - инфрачервена, биполярна радио честота, импулсен вакуум и масажни ролки за лечение на бедрата, задните части, любовните дръжки или корема.

Пациентите обикновено виждат постепенно затягане на намаляването на кожата и целулита. Повечето пациенти се нуждаят от 4 лечения, за да видят резултатите.

Разходите варира в зависимост от телесното тегло, но може да варира от $ 300 до 800 за лечение.

Как да решите дали трябва да инвестирате в затягане на свободната кожа

Въпреки че можете да затеснете свободната кожа без операция, това не означава непременно, че трябва . Доктор Кат предупреждава, че пациентите трябва да са склонни да се ангажират с здравословна диета и упражнения, за да поддържат по-строгата си кожа след лечението. Той казва, че пациентите трябва да поддържат постоянна тежест, за да предпазят кожата от опъване.

При някои пациенти времето и парите, инвестирани в процедурата за затягане на кожата, могат да осигурят достатъчно мотивация, за да се придържат към новия си хранителен режим и да запазят теглото от връщане. Но всеки пациент е уникален. Уверете се, че оценявате всичките си възможности и обмислете дългосрочния си план, преди да изберете най-доброто лечение за вашата свободна кожа.