Как можете да ядете здравословно с бюджет

Храненето на много хранителни храни не е нужно да струва състояние. С известна мисъл и малко планиране можете да ядете по-здравословни храни, без да разбивате банката.

Яжте повече храна вкъщи

Храната струва повече, когато някой друг подготвя и ви служи за вас. Това не е изненада, разбира се. Ресторантът за хранене е удобен и приятен, но също така е скъп, поне ако отивате на редовни места за почивка.

Заведения за бързо хранене са по-евтини от обикновените ресторанти - но повечето от тях обслужват храна, която е по-малко от питателна, така че, макар да изглежда, че е рентабилно да ядете по този начин, в дългосрочен план не е добре за талията или за вашето здраве.

Не опитен готвач? Това е добре - готвенето не е нужно да бъде сложно, стига да решите рецепти, които не са трудни и да запасите кухнята си с няколко основни неща.

Планиране на вашата храна

Когато ядете у дома, вие имате контрол над всички съставки, които влизат във всяко ястие - и можете да изберете ястия, които съставят всяко хранене (това е добре да можете да упражнявате този вид енергия).

Здравословните хранения имат подобен модел: източник на протеини, някои плодове или зеленчуци и пълнозърнести храни или нишесте. Сервирайте всяко хранене със здравословна напитка. Разбирането на размера на порцията също е важно, както за калкулиране, така и за планиране на хранене.

Планът за хранене също ви помага да спестите пари.

Когато планирате няколко дни или седмица на хранене, изберете ястия, които съдържат съставки, които се продават (проверете рекламите в дневника или отидете онлайн, за да видите обичайните продажби на местните магазини) или вече сте готови. Така че, когато пилето е в продажба, помислете за нещо такова - служете просто печено пиле една нощ и след това използвайте остатъците за домашна пилешка супа по-късно през седмицата.

Спестяване на пари с по-интелигентни пазарувания

Внимателното планиране на храненето води до по-добро пазаруване на хранителни стоки. Първото нещо е да решите колко пазаруване ще пътувате за седмицата (и кога). Това е така, защото имате две широки категории храни - неща, които продължават известно време и неща, които вървят зле бързо. И повечето от най-здравословните храни се развалят бързо, освен ако не ги съхранявате правилно.

Не купувайте повече пресни плодове и зеленчуци, отколкото ви трябва. Пресни продукти се развалят за няколко дни и ако не ги използвате, ще трябва да ги изхвърлите и това просто губи пари. Така че, докато планирате цяла седмица за хранене, може да искате да направите две отделни шопинг пътувания за седмицата.

Магазини за магазини, консерви, насипни продукти и замразени храни

Друг начин да пазарувате умни е да търсите магазина за консерви и замразени храни. Те са по-евтини и точно толкова, колкото са хранителните имената на марките, които идват с по-висока цена, така че, когато те се продават, вземете някои допълнителни. Консервираните продукти са дълго време, а замразените храни са добри поне за шест месеца. Също така, потърсете храни, които можете да купите в насипно състояние и да ги съхранявате дълго време. Съхранявайте списък на вашите групови артикули - всеки път, когато някой се продава, е време да се запасите.

Също така купувайте храни в най-малко подготвеното им състояние. Това е малко повече работа, за да изрежете цяло пиле - или дори глава на броколи), но е по-евтино от закупуването на пакет от парчета. Това важи и за повечето комфортни храни - обикновено е по-рентабилно да подготвите ястията си от нулата.

Използване на списък (и проверка на него два пъти)

Не забравяйте списъка за пазаруване. Това е огромно - ако не разполагате с вашия списък, има шанс да купите повече от необходимото или да забравите нещо критично. Направя списъка си на моя смартфон, така че шансът ми да забравя, че е почти нулев.

Избиране на сезонни храни

Друг голям печелец на пари е да основе менютата си на каквито и да било пресни плодове и зеленчуци в сезона.

Например, изберете пролетта, ягоди, броколи и ананас през пролетта; грейпфрут, грозде, зелен фасул, грах и домати през лятото; жълъд и тиква, швейцарски орех и ряпа през есента; и цитрусови плодове, киви, зеле и брюкселско зеле през зимата. Някои продукти като моркови, ябълки, чушки и картофи са достъпни през цялата година.

Какво за органични и здравословни храни?

Здравните храни и органичните продукти почти винаги се продават на първокласна цена - особено на опаковани стоки. Не е нужно да харчите парите си на фантастични предварително опаковани здравословни храни и закуски - цели плодове и зеленчуци са по-евтини и вероятно здрави все пак.

И ето това. Биологичните храни вероятно не са по-хранителни от храните, произведени по конвенционални методи, така че не се чувствайте виновни, ако не можете да си ги позволите. Плюс Американската администрация по храните и лекарствата и USDA определят безопасни нива на остатъци от пестициди и хербициди и редовно инспектират храните, за да са сигурни, че са безопасни за консумация.

Как да получите повече помощ

Ако все още не можете да увеличите достатъчно бюджета си, за да захранвате семейството си, проверете програми като USDA's Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) или потърсете местни хранителни банки. И се консултирайте с местната школа по отношение на програми за хранене за деца.

Източници

Създайте за по-добро здравно обслужване - плодове и зеленчуци, повече въпроси. "Какви са плодовете и зеленчуците през сезона?" http://www.fruitsandveggiesmorematters.org/what-fruits-and-getables- в сезона.

Агенция за защита на околната среда в САЩ. "Пестициди и храни: какви са границите на остатъчните вещества от пестициди върху храните." http://www.epa.gov/pesticides/food/viewtols.htm.

USA.gov. "Хранене и фитнес: здравословно хранене". http://www.usa.gov/Citizen/Topics/Health/Food.shtml.