Ramen Noodle Хранителни факти

Как да направите тези опаковани юфка здрави

Незабавни ножове ramen (или чаша юфка) са дехидратирани юфка, които идват със супи с ароматизирани прахове. Те са евтини и лесни за приготвяне - просто добавете топла вода и за около три минути имате храна. Проблемът обаче е, че тези опаковани юфка са с високо съдържание на мазнини и натрий и не са толкова питателни. Разгледайте етикета и ще видите, че има два порции на опаковка.

Това означава, че половината от пакета ramen юфка има 190 калории, 26 грама въглехидрати и над 7 грама мазнини, включително 3 грама наситени мазнини. И най-лошият виновник? Една порция раменски юфка има около 500 милиграма натрий .

Хранителната разбивка

За съжаление, наистина не съществуват никакви ползи за здравето на раменните юфка, освен за доброто количество желязо, което е необходимо за преместване на кислорода в тялото и предотвратяване на умората и анемията (дефицит на желязо). Тъй като тези хайверчета са с високо съдържание на натрий и мазнини (включително наситени мазнини) и имат ниско съдържание на фибри - и много ниски в реални хранителни вещества - негативите надвишават положителния.

Тези мигновени раменни юфка също няма да помогнат при загуба на тегло. Те са с ниско съдържание на фибри и протеини - два важни фактора за намаляване на теглото - и са калорични, тъй като опаковката е малка; дори ако ядете целия пакет (2 дози), вероятно ще гладувате отново за кратко.

Плюс това, тъй като те са с високо съдържание на натрий, яденето ramen юфка може да доведе до подуване на корема и задържане на вода, което не помага, когато се опитвате да отслабнете.

Облечи здравословните рамена

Въпреки че не искате да зависите от чаша юфка като основна храна, можете да подобрите своята хранителна стойност, като добавите допълнителни съставки, които са с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на хранителни вещества.

По този начин ще имате все още евтина храна, която не е напълно лоша за вас, докато увеличавате обема и удвоявате броя на порциите.

Добавянето на пиле и зеленчуци добавя витамини и протеини, без да добавя много мазнини. Всяка порция все още има близо 200 калории, но има само 4,5 грама мазнини и по-малко от 2 грама наситени мазнини . Този преобразувател също така е увеличил влакната от 1 грам до около 2,5 грама и е добавил много витамини А, лутеин и витамини В. Добавянето на зеленчуци и постно месо не само увеличава обема на рамените и увеличава броя на порциите, но също така помага да се намали въздействието на лошите мазнини в раменните юфка.

Какво ви е нужно

Пригответе си юфка, като готвите една опаковка от пилешки аромат ramen юфка до мека в три чаши вряла вода. Добавете вкусовия пакет. Добавете готвено пилешко месо и замразени зеленчуци. Разбъркайте, докато зеленчуците се нагорещят.

Досега, толкова добре, но можете да подобрите здравната стойност още повече. Завършете това хранене с хубава малка салата от градина със зехтин или орехово олио и оцет или лека салата превръзка.

Сега сте добавили някои здравословни мазнини и още повече витамини, минерали и фибри.

Още Рамен Съвети

Въпреки че пилешкото и замразеното зеленчуци са естествено допълнение към рамената, можете да сте креативни и да опитате други протеини, зеленчуци и аромати. Добавете скариди или варени риби за здрави омега-3 есенциални мастни киселини и подобрете вкуса със сусамово масло, гъби, бобови кълнове, водни кестени и бамбукови филизи.

Ако искате да намалите още повече натрий, можете да намалите количеството прах от ароматизиращия пакет. Допълнете с добавяне на вкус с чесън, черен пипер или любимите ви билки.

Ако предпочитате кутиите от стиропор от раменски юфка, не забравяйте, че всяка чаша е две порции.

Подгответе чашата си с юфка с топла вода и изсипете юфките с препечени зеленчуци и месо. Както и при преобразуването на раменен нож, вече сте удвоили порциите до четири.