Какво е Мармит?

Мармени калории и хранителни факти

Знаеш ли какво е Мармит? Тъмната кафява мая, разпространена от мая, е популярна в езерото, но малко американци знаят какво е това или как да го използват. Ако търсите нискокалорични за тост или бисквити, може да искате да опитате.

Мармит хранене и калории брои

Факти за храненето на мармитите
Сервиращ размер 1 ч.л. (4 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 10
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Натрий 200 mg 8%
Въглехидрати 0g 0%
Протеин 2g
> * Въз основа на диета с 2 калории

Мармитът е гранулиран от екстракт от дрожди и смес от подправки. Мармит е кошер и вегетариански и вегетариански приятелски. Мармитът не е без глутен.

Не е вероятно да използвате много Marmite, ако го разпространявате на тост или на крекер. Така че калориите с мармити не могат да направят голяма разлика в хранителната стойност на храната ви.

Една порция от мармит осигурява почти никакви калории, малко количество протеини и без въглехидрати или мазнини. Но някои яденици смесват мармита с масло или други храни, за да разрешат вкуса. Ако смесите счупеното с една супена лъжица масло, то храненето на Мармит се променя. Ще трябва да добавите 100 калории и около 11 грама наситени мазнини към общото количество храна.

Ако ядете мармит със сирене, ще трябва да добавите около 113 калории и около 10 грама мазнини за всеки един унция парче сирене, което консумирате.

И така, как се подрежда храносмилането? В интервю за Би Би Си специалистът по хранене Мелани Браун каза: "Мармитът играе толкова полезна роля в диетата на много хора и това е невероятно полезно за по-възрастните хора, които нямат витамин В-12.

Тя е пълна с фолиева киселина и има много доказателства, че много жени, млади жени в детеродна възраст са с недостиг на фолиева киселина. "

Хората, които гледат на приема на сол, биха могли да избягнат от Мармит, тъй като са с високо съдържание на натрий.

Какво има в Мармит?

Мармитът е екстракт от дрожди. Мармитът е изобретен в началото на 19-те години от Justus Liebig.

Оригиналната рецепта включваше само сол, подправки и целина. Сега съставките, включени в етикета "Мармит", включват мая, захар, сол, минерална сол (калиев хлорид), карамелен цвят, царевичен малтодекстрин, минерали (желязо), витамини (ниацин, тиамин, рибофлавин, фолат, , Съществува и австралийска вариация на мармита, която включва карамел и захар.

Вкусът на мармити е въпрос на противоречие. Някои британци я обичат и някои я мразят. Един британски писател го описва като "мая, солен, соев сос - ароматен аромат с последователността на старото моторно масло". Повечето яденици описват вкуса като уникален. Някои от хардкор феновете на Мармит препоръчват на начинаещите да избегнат мириса на разпространението, преди да го ядат за първи път.

Някои хора объркаха Мармит с друго популярно разпространение, наречено Vegemite, австралийско разпространение, направено от екстракт от дрожди. Vegemite също е кафеникав на цвят и често се яде, след като се разстила на хляб или тост. Но ценителите ще ви кажат, че двете спредове са много различни.

Вегемитното хранене е много подобно на Мармит. И тъй като и двата продукта се използват пестеливо, никой от тях няма да допринесе за значителни калории или хранене във вашата храна. Но производителите на Vegemite насърчават, че техният продукт е с високо съдържание на витамини от вида B и осигурява рибофлавин, фолат и ниацин.

Как се използва Marmite?

Много хора просто разпространяват мармитите върху хляб, тост или бисквити, за да добавят вкусен вкус. Компанията, която произвежда Marmite, също така прави ароматизирани картофи с мармити, защото комбинацията е популярна. Има дори шоколадов аромат с мармити в някои региони.

Ако сте готови да опитате тази уникална храна, можете да я използвате като потапяне за зеленчуци като моркови или целина. Можете също така да го използвате, вместо горчица или майонеза на вашия сандвич. Някои хора дори дразнят марматите на спагети вместо сос от спагети.

Но ако искате да проучите други приложения за Marmite, ще намерите стотици рецепти онлайн.

Къде да купя Мармит

Въпреки че това е храна, която е популярна в Обединеното кралство, можете да я купите в САЩ. Мармитът се предлага онлайн чрез търговци на дребно като Amazon. Можете да го намерите и в някои магазини за хранителни стоки като Walmart.