Брашно калории, хранителни факти и ползи за здравето

Какво трябва да знаете за различните видове брашно

Почти всеки консумира брашно в някакъв момент. Това е основата за повечето печени продукти, като хляб и бисквити, и се използва и като основна съставка, когато тестовете и пържените месо, морски дарове или зеленчуци. Но е брашното здравословно? Калориите в брашното не са много високи, защото често използваме само малко количество. Но има начини да направите вашата храна по-здрава с различни видове брашно.

Калории в брашното и хранителните факти

Пшеница, бяло, факти за храненето на брашното с всички предназначения
Сервиращ размер 1 чаша (125 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 455
Калории от мазнини 11
Общо мазнини 1.2g 2%
Наситена мазнина 0.2g 1%
Полиненаситена мазнина 0.5g
Мононенаситени мазнини 0.1g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 3 mg 0%
Калиев 133.75 mg 4%
Въглехидрати 95.4g 32%
Диетични фибри 3.4гр 14%
Захари 0.3гр
Протеин 12.9 g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 2% · Желязо 32%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Има много различни видове брашно, които могат да се използват за готвене или печене. Един от обичайните видове брашно е универсално бяло брашно, произведено от пшеница. Ще го видите в магазина за хранителни стоки, обозначен с "Универсално, обогатено, избелено брашно".

Хранителните факти за брашното показват, че една чаша осигурява 455 калории, но няма вероятност да консумирате толкова много калории, когато ядете брашно, защото е смесено с други съставки, за да направите хляб, кифли, бисквити или други стоки.

Според данните на USDA, чаша бяло, универсално, обогатено, избелено брашно е много добър източник на селен, рибофлавин, ниацин и тиамин. Също така е добър източник на мед, желязо, фосфор и цинк.

Но има много различни разновидности на брашно, които можете да изберете да печете или да приготвяте храни.

Полезно е да сравнявате обичайните употреби и фактите за храненето за различните видове брашно и да решите коя е подходяща за Вас.

Ползи за здравето на различни видове брашно

Може да изберете да използвате различен вид брашно, за да го печете, за да подобрите здравето на вашата храна. Например, хлябът, произведен от цялото пшенично брашно, осигурява по-добро хранене от хляба, произведено от рафинирани зърна . Но не цялото брашно е взаимозаменяемо. Важно е да знаете как ще използвате брашното си, преди да направите суап.

Общи въпроси за брашното

Отговорите на някои от най-често задаваните въпроси за брашното може да зависят от вида брашно, което избирате

Какъв е най-добрият начин за съхраняване на брашното?
Специалистът на "Ерин Хуфстетлер" препоръчва замразяване на рафинирани брашна, за да се убиват всички яйца от насекоми и насекоми. След това прехвърлете в пластмасов или стъклен контейнер с плътно затварящ се капак. Пшеничното брашно има по-кратък срок на съхранение в сравнение с другите брашна, така че няма да продължи толкова дълго. Тя препоръчва съхраняването на цялото пшенично брашно във фризера. Бадемовото брашно най-добре се съхранява в хладилник или замразено.

Колко дълго ще продължи брашното, ако се съхранява правилно?
Брашното обикновено трае 3-6 месеца, ако се съхранява правилно. Ако съхранявате брашното във фризера, то ще продължи по-дълго (до една година). Много експерти в областта на готвенето казват, че ако брашното ви все още мирише добре, то все още е безопасно да се използва. Много брашни опаковки имат дата "най-добър", която можете да използвате като ръководство.

Мога ли да комбинирам брашно, когато купя нов пакет?
Най-добре е да не комбинирате новото си брашно със старото брашно.

Трябва ли винаги да използвам пълнозърнесто брашно за по-добро здраве?
Не е задължително. Пълнозърнестата брашна осигурява важни ползи за здравето, но не винаги работи във всяка рецепта. Използвайте го, когато можете и консумирате обогатено брашно с умереност.

Словото от

Ако сте пекар, може да сте в състояние да изберете вида брашно, което използвате в рецепти. Но ако купувате или консумирате пакетирани печени продукти, може да нямате избор. Докато е умно да търсите съставки като пълнозърнесто брашно, трябва също така да направите интелигентни хранителни решения, базирани на други съставки във вашата храна. Ние всички обичаме да се наслаждаваме на печени продукти от време на време, но вие ще получите повече бретон за вашия хранителен долар, ако изберете печени стоки с интелигентни съставки като плодове или зеленчуци.

> Източници:

> Пшеница Foods Council.Different видове пшеница. Лесно справочно ръководство за домашни хлебопроизводители.

> Роберта Ларсън Duyff Flour Power: Научете повече за различните видове брашна Академия по хранене и диететика Храна и хранене