Nuun Електролитни и Хидратиращи таблетки за заместване

Различен начин за хидратиране по време на спорт

Nuun Active Hydration таблетки за електролитно заместване предлагат на спортистите уникална заместителна течност без въглехидрати. За спортисти, които предпочитат да не съдържат захар спортна напитка, която съдържа само електролитите, които трябва да замените, без калории, захар или въглехидрати на други спортни напитки, nuun може да бъде най-добрият избор. Изсипете една таблетка Nuun в бутилка с вода от стандартен размер и ще замените ключовите електролити без калориите на повечето други спортни напитки.

Nuun осигурява хидратация без калории

Може да предпочитате nuun за други спортни напитки в дните, които упражнявате с умерена или висока интензивност в продължение на един час или два. Може да не искате или да се наложи да добавите колкото се може повече въглехидрати или захар, отколкото в типичната спортна напитка , но трябва да замените електролитите, особено ако е горещо и влажно и вие се изпотявате доста.

Спортните напитки могат да бъдат малко сладки сладки, може да предпочетете да решите кога и каква калория ще консумирате по време на тренировка или състезания. Може да искате да ядете калориите си по време на дълъг разход на велосипед и да ги измиете с някои nuun, вместо да имате напълно течна диета от друга сладка спортна напитка.

Таблетките Nuun осигуряват лек аромат и без захар. Това го прави добре в пластмасовите бутилки за вода или в пакетите за хидратация, защото се изплакват чисти и не образуват лепкави остатъци в бутилките.

Какво има в таблетите Nuun?

Всяка таблетка Nuun съдържа следните активни съставки:

Американският колеж по спортна медицина препоръчва спортистите да заменят загубите на пот с течности по време на активност.

Но тъй като индивидуалните скорости на пот се различават толкова много, е трудно да се препоръча определено количество натрий или други електролити. Те казват, че състезател със средна потност от един литър на час може да загуби приблизително 2 до 10 грама натрий в двучасова практика. За да се избегне хипонатриемия , се препоръчва и заместването на изгубения натрий. Те насърчават спортистите да разпознават индивидуалните си нужди въз основа на собствената си диета и загуба на пот.

Nuun осигурява 700 mg натрий на литър (като се предлагат две таблетки на литър), така че ще посрещне тази нужда на средния упражнявател за продължителна тренировка.

Тъй като nuun не съдържа много въглехидрати, което забавя скоростта на изпразване на стомаха, тя се абсорбира по-бързо в тялото, отколкото спортните напитки с добавени въглехидрати.

Имайте предвид, че хората, които са активни в продължение на повече от 90 минути, може също да се наложи да заменят изчерпани въглехидрати (хранилища на гликоген ), които могат да доведат до "ужасната болка " или "удари стената" по време на тренировка. Приемането на Nuun самостоятелно няма да посрещне тази нужда - все пак ще се нуждаете от адекватни калории, които да подхранват работещите мускули. Също така имайте предвид, ако сте на ниско съдържание на натрий диета, че може да се наложи да се консултирате с вашия лекар, преди да добавите nuun към вашата диета.

Как го вкусваме?

Nuun е лек и освежаващ. Нито един от вкусовете не е прекалено тежък или сладък и в сравнение с традиционните напитки с натрупани въглехидрати, Nuun е лесно да се пие без значение колко дълго сте упражнявали. Освен оригиналния лимон + вар, Nuun предлага цитрусови плодове, тропически плодове, тропически плодове, диня, лимонада от ягода, портокал, липа, грозде, дива ягода, манго оранжево и лирийска череша.

Една епруветка съдържа 12 таблетки и струва приблизително 7,00 щ.д. и обикновено получавате отстъпка, когато купувате насипно. В крайна сметка, nuun е чудесна алтернатива на други натоварени с калории спортни напитки.

> Източник:

> Симпсън MR, Хауърд Т. Избиране и ефективно използване на хидратация за фитнес . Американски колеж по спортна медицина. 2011 година.