Cayenne Pepper Tea: Пикантен вкус за по-добро здраве

За да добавите малко удари към вашето здравословно рутинно, опитайте да пийнете чаша чай от черен пипер. Обикновено се приготвя със смлян пипер, свеж лимон и пречистена вода, за да стимулира храносмилателната система, да предпазва здравето на сърцето и да поддържа загуба на тегло .

Често се използва като подправка за готвене, лют червен пипер е опакован със субстанция, наречена капсаицин .

Многобройни проучвания показват, че капсаицинът може да помогне за намаляване на възпалението, процес, за който е известно, че играе ключова роля в много хронични здравни проблеми. Cayenne съдържа и редица антиоксиданти, включително витамин А и витамин С.

Докато чайът от кайен пипер често се консумира като част от детоксикационната диета , много хора пият чая ежедневно в усилие да подобрят общото си здраве.

Предимствата на чай Cayenne Pepper

На този етап няма научна подкрепа за твърденията, че чайът от кайен пипер може да подобри вашето благополучие. Въпреки тази липса на доказателства обаче, поддръжниците предполагат, че чайът от кайен пипер предлага широк спектър от ползи за здравето. Тези предимства включват:

Кайен пипер чай също се казва, да се повиши настроението ви и повишаване на енергийните нива, както и насърчаване на загуба на тегло и растежа на косата.

Когато се използва като детоксикационна помощ, се смята, че токсините се изчистват от тялото ви чрез обогатяване на циркулацията.

Науката зад чай Cayenne Pepper

Много проучвания, изследващи ефектите на капсаицин, са фокусирани върху локалното приложение на този химикал (т.е. прилагането на капсаицин директно върху кожата ви, обикновено под формата на мехлеми или кремове).

Такива проучвания показват, че локалната употреба на капсаицин може да успокои симптомите на състояния като остеоартрит и болка в гърба.

Докато изследванията върху потреблението на капсаицин са по-малко екстензивни, някои предварителни проучвания показват, че поглъщането на капсаицин може да помогне при загуба на тегло. Например, едно малко проучване, публикувано в списание Clinical Nutrition през 2009 г., установи, че комбинацията от капсаицин и зелен чай помага да се потисне гладът при здрави доброволци.

Нещо повече, лабораторните изследвания и тестове върху животни показват, че консумирането на капсаицин може да се бори със затлъстяването, като увеличи скоростта на изгаряне на калории и стимулира разграждането на мазнините. Съществуват и някои предварителни доказателства, че след диета, богата на капсаицин, може да се предпази от сърдечно-съдови и метаболитни проблеми като атеросклероза, диабет и инсулт.

Странични ефекти и опасения за безопасността

Тъй като учените все още не са изпробвали здравните си ефекти, малко се знае за безопасността на дълготрайната консумация на чай от черен пипер. Въпреки това, има известна загриженост, че чайът от кайен пипер може да причини гастроинтестинални проблеми при някои индивиди. В допълнение, консумирането на кайен в прекомерни количества може да доведе до увреждане на черния дроб и / или бъбреците.

Преходно високо кръвно налягане е отбелязано с приема на кайен пипер, особено при по-високи концентрации.

Ако имате високо кръвно налягане или сърдечно заболяване, консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате чай от кайен.

Как да си направим чай Cayenne Pepper

Фенове на чай пипер кайен често подготвят варя чрез разбъркване ¼ чаена лъжичка на земята пипер пипер в чаша гореща вода. Стискането на сока от половината прясна лимон може да подобри вкуса на вашия чай от кайенски пипер.

При приготвянето на вашия чай от черен пипер, доближете водата почти до кипене и веднага го комбинирайте със зехтинът. За най-добри резултати разбъркайте сместа, докато кайенът напълно се разтвори. Можете също да популяризирате накисването чрез покриване на чашата няколко минути преди отпиване.

За да добавите повече вкус към вашия чай от кайена пипер - и вероятно увеличете здравето му - обмислете включването на други билки в бирата. Опитайте да натрупате чай със съставки като джинджифил и куркума, две билки, за които е известно, че притежават противовъзпалителни свойства.

За по-нататъшно подобрение на вкуса, опитайте да разбъркате чаена лъжичка мед във вашия чай от черен пипер.

Съвет: Черен пипер често предизвиква усещане за парене в гърлото, но пиенето бавно може да помогне за облекчаване на това изгаряне и на свой ред значително увеличаване на удоволствието от вашия чай.

> Източници:

> Gagnier JJ, van Tulder M, Berman B, Bombardier С. Билкови лекарства за болка в гърба. Cochrane Database Syst Rev. 2006 Apr 19; (2): CD004504.

> Ким CS, Kawada T, Kim BS, et al. Капсаицинът проявява противовъзпалително свойство чрез инхибиране на разграждането на IkB-a в LPS-стимулирани перитонеални макрофаги. Клетъчен сигнал. 2003 Mar 15 (3): 299-306.

> Laslett LL, Jones G. Капсаицин за остеоартритна болка. Prog Drug Res. 2014; 68: 277-91.

> Leung FW. Капсаицин като лекарство против затлъстяване. Prog Drug Res. 2014; 68: 171-9.

> McCarty MF, DiNicolantonio JJ, O'Keefe JH. Капсаицинът може да има значителен потенциал за стимулиране на съдовото и метаболичното здраве. Отворено сърце. 2015 юни 17; 2 (1): e000262.

> Reinbach HC, Smeets A, Martinussen Т, Møller Р, Westerterp-Plantenga MS. Ефекти на капсаицин, зелен чай и CH-19 сладък пипер върху апетита и енергиен прием при хора в отрицателен и положителен енергиен баланс. Clin Nutr. 2009 Jun; 28 (3): 260-5.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.