Избягвайте платформата за упражнения с вътрешно колоездене

Тези тренировки за кръстосано обучение ще поддържат вашето рутинно свежо

Ако сте инкубатор на велосипед на закрито, може да сте склонни да го направите ден след ден. В края на краищата, това е страхотна тренировка, забавно и е подготвено да зарежда музика. Но правенето на една и съща физическа активност всеки ден не е добра идея, дори ако я обичате, защото може да доведе до прекалена употреба на наранявания, изгаряне , скука или умора.

И когато тялото ви се адаптира към дейността, ще стане по-трудно да получите резултати; може дори да удариш плато за упражнения .

Това е мястото, където се предлага кръстосано обучение, подход, който разчита на няколко различни стратегии за тренировка за подобряване на сърдечно-съдовата фитнес и мускулна сила, издръжливост и гъвкавост. Кръстосаното обучение е един от най-добрите начини за добавяне на разнообразие към всяка програма за тренировки, включително колоездене на закрито. Това ще подобри цялостната ви фитнес, ще ви държи мотивирани, ще ви помогне да избегнете наранявания и да предотвратите застояването на тренировките.

Има много различни начини за кръстосано обучение - с различни форми на сърдечно-съдови упражнения, силови тренировки или тренировки за резистентност и укрепване на гъвкавостта. За да предотвратите мускулни дисбаланси , най-добре е да включите и трите вида в режима си.

Също така е разумно да се правят и други тренировки, които ще имат синергичен ефект с колоезденето на закрито. Например, за да се изгради сърдечно-съдова издръжливост, докато се използват различни мускулни групи, доброто допълващо тренировки включва бягане или джогинг, оживено ходене, плуване, дълбоко водно движение , гребане, кънки или използване на елиптична машина.

За да изградите мускулна сила и издържливост в горната и долната част на тялото си, можете да направите calisthenics, да използвате машини за теглене на килограми, кетълбелки или съпротивителни ленти.

За да подобрите общата си гъвкавост, изберете тренировка за разтягане, йога , тай чи или класа Пилатес. Елементът за разтягане е особено важен, тъй като определени мускулни групи, като например хълбоците на тазобедрената става , ИТ (илиотибиалната) лента и трапецусът и латисимус дорси в гърба, могат да станат особено стегнати при циркулацията на закрито, така че не забравяйте да включите обратно удължения .

За да включите тези други дейности в режима си за упражнения, можете да превключвате дейностите си от един ден на следващия, като правите колоездене на закрито един ден, плувате на следващия, правите колоездачни и силови тренировки на закрито на следващия ден, ден и така нататък.

Нека да разгледаме специфичните предимства на седем синергични форми на упражнения:

В крайна сметка добавянето на различни форми на движение към режима за коктейли на закрито може да ви помогне да укрепите противоположните мускули в цялото си тяло, да предотвратите наранявания и да спечелите сила и издръжливост. В действителен синергичен смисъл комбинираният ефект от тези предимства е по-голям от сумата от индивидуалните ползи, защото ще можете да карате по-добре и с по-голям ентусиазъм.