Е оцет ябълков оцет добър за отслабване?

Интернет изобилства със съобщения, че оцет от ябълково вино може да бъде отговорът на всички наши загуби на тегло. Нека да разберем фактите.

Общи искания

1. Консумирането на супена лъжица ябълков оцет преди ядене блокира тялото ви от смилането на нишесте, помага за контролиране на кръвната захар и води до загуба на тегло.

2. Пектинът (източник на диетични фибри), открит в оцет от ябълков сайдер, е известен, че ви помага да се чувствате пълноценни и да потискате апетита си.

3. Помага за храносмилането, защото е богато на ензими, които помагат на тялото ви да разруши храната.

Твърде добре е да не се опитвате или твърде добре да сте истина?

Изследователският консенсус изглежда е, че докато добавяте малко количество оцет от ябълковото вино към вашата диета може да ви помогне да загубите около килограм за период от няколко месеца, няма да магически разтопите паунда. Едно от малкото публикувани проучвания, които изследваха идеята, че оцетът от ябълков оцет укрепва загубата на тегло, показва, че консумирането на малко количество оцет всеки ден в продължение на три месеца води до загуба от 1 до 2 паунда (в сравнение с контролната група, която консумира вода и не губи тегло); всички участници бяха затлъстели, но иначе здрави. Съществуват обаче доста проучвания, които показват, че оцетният ябълков оцет има ползи за хората с диабет. Изследователите установили, че намаляват нивата на кръвната захар, което е полезна терапия за хора с диабет.

Ако искате да изпробвате трилъра с оцет преди ядене, отидете за него. Независимо дали самият оцет води директно до загуба на тегло, това може да ви накара да се храните с вода преди хранене. И това може да бъде полезно за отслабване, тъй като помага да се преодолее глада ви. Освен това е обичайно хората да мислят, че са гладни, когато наистина са само дехидратирани.

Така че, допълнителната вода преди хранене може да помогне да регулирате глада си, да се предпазите от преяждане и в крайна сметка да доведе до загуба на тегло. Просто се уверете, че разреждате тази супена лъжица оцет в най-малко 16 унции вода - ябълковият оцет от ябълково вино е много кисел и консумирайки го прав може да навреди на зъбния емайл и хранопровода. Ако планирате да започнете да консумирате ябълков оцет от обикновения ябълков оцет, вероятно е добра идея да го използвате от Вашия лекар.

Друг начин оцет ябълков сайдер може да бъде добър за отслабване? Добавя вкус към храната, като добавя много малко калории. Всяка супена лъжица ябълков оцет има само около 3 калории и нищо друго. Един продукт, който хората се кълнат, е Bragg Organic Raw ябълков оцет. Той изглежда по-мрачен от други, което според изследователите е доказателство, че хранителните вещества и ензимите не са разредени чрез обработка.

Не е твърде в идеята за пиене оцетна вода? Ето някои идеи за рецепта:

Използвайте го вместо обличане на вашите салати. За разлика от някои други видове оцет, оцет ябълков сайдер има намек за сладост, благодарение на ябълките. Това също е добре в сандвич тайна. Ако искате да го направите като суха саламура, смесете я с малко количество сок от нар, малко зехтин, смлян чесън и сол и черен пипер.

Но един от любимите ми начини да използвам ябълков оцет е в сос за барбекю. Само смесвайте две супени лъжици оцет с 1/4 чаша консервиран доматен сос, две супени лъжици кетчуп, две супени лъжици кафява захар и малко късче чесън на прах.

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!