Съвети за складиране на спешна хранителна тоалетна

Урагани, торнадо, наводнения, големи земетресения, изключителни виелици и други бедствия могат да ви оставят в капан без електричество в продължение на няколко дни. Вие и безопасността на вашето семейство сте на първо място, но ако сте в състояние да останете в къщата си, ще ви е необходима доставка, включително храна и вода.

Храната, която вече сте в хладилника и фризера, ще ви настигне за един ден или два, но ако нямате собствен генератор, ще ви трябва някои неща, които не изискват електричество за съхранение или подготовка. Планирайте напред и запазете килера за спешна храна, заредена със здравословни храни, така че да можете да захранвате семейството си, докато катастрофата не изтече.

Джери и дехидратирано месо

Хуамонино / Гети изображения

Гроздето от говеждо месо или говеждо месо са добри източници на протеини, които не се нуждаят от специални условия за съхранение, стига да са опаковани правилно. Има и други видове меса, включително шунка и пуйка.

Можете да намерите дехидратирани меса в хранителни магазини, удобни магазини и почти навсякъде. Те са отличен източник на протеини и ниско съдържание на мазнини, но те също са с високо съдържание на натрий. Можете да намерите най-красивите (и може би по-здрави) нещастни, като Krave Jerky в магазините за здравословни храни, специализирани магазини и онлайн.

Консервирани плодове и зеленчуци

Максимилиан фонд ООД / Гети изображения

Праскови, круши, плодове и ябълки са добри източници на витамин С , калий, фибри и други основни витамини и минерали. Можете да запасите консервирани плодове, когато се продават, или да запазите пресни плодове у дома.

Зеленчуците, като боб, грах и моркови, осигуряват изобилие от витамин А, калий, фибри и др. Консервирани бобови растения, като черен боб, морски боб и бял боб, също са добри.

Консервирани супи, ястия и ястия

Джеймс А. Гилиам / Гети изображения

Консервираните супи и яйцата могат да бъдат доста питателни и лесно да се съхраняват. Купи супи, които са готови да се нагряват, тъй като те са и не изискват допълнително мляко или вода, особено ако нямате достъп до много чиста вода.

Консервираните тестени изделия могат да се съхраняват за дълго време. За съжаление те често са с високо съдържание на мазнини и калории. Но можете да намерите по-добри марки (за предпочитане направени с пълнозърнести храни) в секцията за естествени храни на магазин за хранителни стоки или в магазин за здравословни храни, нещо като "Ани".

Дехидратирани плодове

Максимилиан фонд ООД / Гети изображения

Сушени плодове , като стафиди, хрущяли и кайсии, са друг добър начин да получите доброто на плодовете в кутията за спешна храна. Те губят много от витамин С, но запазват всички останали хранителни вещества. И те продължават дълго време, докато съхранявате контейнерите запечатани.

Можете да дехидратирате почти всеки вид плод у дома, ако имате дехидратор. Или можете да използвате плодовете, за да направите плодова кожена ролка.

Пълнозърнести пълнозърнести храни

EasyBuy4u / Гети изображения

Опаковани бисквити с пълна зърнеста структура, гроздове и леки закуски траят по-дълго от хляба, така че те са подходящи за спешна помощ. Потърсете бисквити, които са опаковани в по-малки количества и не отваряйте опаковките, докато не се нуждаете от тях. Докато опаковката остане непокътната, крекерите трябва да са добри поне за шест месеца.

Консервирана риба и месо

Гумени топки / Гети изображения

Консервираната риба тон и сьомгата са отлични източници на протеини, витамини, минерали и омега-3 мастни киселини. Те са налични в кутии или фолийни пликове. Купете няколко единични порции, за да не губите риба. И запасите от сардини, които също са богати на основни омега-3.

Рибата може да стане малко скучна и има и други възможности. Консервираните миди, стриди и раци са богати на протеин и цинк и могат да се съхраняват за дълго време.

Други меса се предлагат в кутии, така че можете да си починете от цялата риба. Консервирана шунка, пилешко, SPAM и консервирани сандвич-спрейове могат да се консумират с бисквити като бързо хранене.

Ядки и семена

Кели Фънк / Гети изображения

Ядки и семена също трябва да бъдат включени в кутията за спешна храна. Бадемите, орехите, кашуните и пеканите имат протеини, фибри и здравословни мазнини. Ядките и семената, които все още са в черупката, са най-дългите. Опаковани ядки и семена са добре, просто дръжте под око срока на годност и съхранявайте контейнерите запечатани.

Друг вариант е да съхранявате малко фъстъчено масло или друго масло от маслинено орех в спешното си скривалище - да сервирате с бисквити или сушени плодове.

Granola барове и зърнени храни

Хуамонино / Гети изображения

Грандолните барове и баровете за закуска правят вкусни сладки блюда и са по-питателни от типичните бонбони. Предварително опаковани протеинови ленти са подобни, с някои допълнителни грама протеин. Тези барове обикновено са опаковани поотделно, което е хубаво, така че те остават свежи, след като кутията е отворена.

Сухите зърнени закуски също са добри, тъй като те са обогатени с допълнителни витамини и минерали. Те могат да се консумират суха, като лека закуска или с мляко (ако имате равномерен мляко на ръка).

Рафт Стабилно мляко и сок

Анди Крауфорд / Гети изображения

Стационарното мляко е опаковано, така че не е необходимо да се охлажда, докато не се отвори. Консервираните или опаковани мляко може да нямат вкуса, за който сте свикнали, така че може би е по-добре да изберете растително мляко като ориз, бадемово или соево мляко. Потърсете контейнери, които са само единични порции.

Същото важи и за сока. По-икономично е да купувате големи бутилки и те траят доста време, но без хладилник, ще имате проблем след като отворите бутилките. Вместо това изберете малки бутилки от сокове, кутии и торбички.

Водни и електролитни напитки

Whitewish / Гети изображения

Можете да живеете няколко седмици без храна, но само няколко дни без вода. Искате вашата вода да бъде чиста, безопасна и без микроби и паразити.

Съвети за безопасна вода

Бутилки от електролитни напитки, като например Gatorade или Powerade, могат да се добавят и към вашата килера за спешна храна.

Мултивитамини

Джейми Грил / Гети изображения

Ако спешната ситуация трае само няколко дни, недостигът на витамини и минерали няма да бъде много голям проблем. Но ако сте загрижени за по-дълъг проблем, тогава ежедневните мултивитамини могат да помогнат да се доставят липсващите хранителни вещества, докато ситуацията не изтече.

Могат да се отварят и кухненски инструменти

Спатис и Милър / Гети изображения

Цялата тази спешна храна е запазена и запечатана, а някои, ако изискват най-малкото отваряне на консервата. Необходимо е да имате неелектрооборудване за отваряне на кутии или цветно отварящо устройство, което да остане в кутията за спешна храна.

Ще ви трябва и няколко контейнера. Съхранявайте в близост чанти, раници или други големи контейнери. В случай, че трябва да излезете от къщата си бързо, не искате да се налага да преследвате чанта, за да носите храната си.

И не забравяйте за скривалище на прибори, пазете няколко ножчета, вилици и лъжици, както и купи, чинии и чаши. И ако имате начин да затоплите храната си, ще имате нужда от съдове за готвене. Камината за къмпинг или малката преносима скара с малки пропан-танки могат да се използват в безопасна външна зона за загряване на храни. Не забравяйте мача.

Безопасност на храните, когато електричеството излезе

Хауърд стрелец / Гети изображения

Бъдете готови в случай на свързани с времето или други извънредни ситуации. Ето какво трябва да направите, ако електроенергията изгасне:

Нетрайните храни не трябва да се съхраняват над 40 градуса по Фаренхайт повече от два часа. В противен случай храната може да започне да се разваля и растежът на бактериите ще започне. Изхвърлете всички бързо развалящи се храни, които са изминали твърде дълго време без хладилник, така че да не рискувате никакво заболяване, пренасяно от храни.

Ако метеорологичните смущения, свързани с времето, са често срещани там, където живеете, помислете за инвестиране в генератор, захранван с газ, така че да можете поне да задържите хладилника и фризера, както и други необходими електронни устройства.

Още съвети за хранителни продукти за спешни случаи

Том Марвин / Гети изображения

Слово от

Вашата физическа безопасност е първият приоритет при настъпването на бедствие, но когато останете в дома си без електричество, наличието на добре снабдяван килер за спешна храна ще направи по-лесно за Вас и Вашето семейство възстановяване след бедствие.

Източници

Американски Червен Кръст. "Насоки за безопасност на храните." http://www.redcross.org/prepare/disaster/food-safety.

Центрове за контрол и превенция на заболяванията. "Подгответе Вашата аварийна доставка на храна". http://emergency.cdc.gov/preparedness/kit/food/.