Лесен и вкусен рецепта за йога чай чай

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 0

Мазнини - 0 грама

Carbs - 0g

Протеин - 0 грама

Общо време 185 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 180 мин
Сервирания 8 (по 1 чаша всяка)

На йога йога в Остин, Тексас, студентите се сервират вкусен йоги чай (наричан още чай) след всеки клас. Рецептата, която използват, е адаптирана от Йоги Бхаджан, който в края на 60-те години въведе Kundalini Йога на западните ученици. Рецептата на Йоги Бхаян също беше вдъхновението за създаването на компания "Йоги чай", популярна марка от билков чай, която лесно се намира в магазините за здравословни храни. Много е лесно да направите този чай у дома си и то запълва къщата ви с прекрасен аромат, докато се разбърква в продължение на няколко часа. Ако не направите много индийски готвене, вероятно ще трябва да вземете всички подправки, които се приготвят заедно, за да създадете този отличителен чай вкус. След като имате съставките, това е толкова просто като вряща вода.

Съставки

подготовка

  1. Довеждайте 2 килограма вода до кипене в средно голяма тенджера.
  2. Добавете карамфил и кипете една минута.
  3. Добавете кардамон, пипер, канела и джинджифил. Покрийте и кипете в продължение на 30 минути.
  4. Намалете топлината и оставете да къкри за два до три часа.
  5. Извадете пота от огъня, добавете черния чай и го охладете.
  6. Изцедете всички подправки и чаени листа и ги съхранявайте в хладилника.
  7. Загрейте, когато искате чаша, и добавете млякото и подсладителя по ваш избор на вкус. Можете да използвате вкусово мляко или соево мляко и мед или агаве.

Чай в Индия

В Индия Masala Chai се приготвя вкъщи, където се сервира на семейство и гости и също се продава на улицата от продавачи, известни като chai wallahs. Много индианци пият няколко чаши на ден. Чаената култура в Индия е комбинация от остатъците от британския обичай от колониалния период плюс добавянето на подправки, които са важни за аюрведа медицина. Оригиналният чай беше чисто билково подправки. Добавен бе черен чай, когато британците се опитваха да популяризират пиенето на чай от индианците в началото на 20-ти век. Това културно сливане се отразява в еволюцията на практиката на йога асана , която съчетава традиционни индийски учения с гимнастически упражнения, въведени от британското военно обучение през приблизително същия период.

Ползи за здравето

Подправките, които се използват за вливане на чай с вкус, също са добри за вас. Джинджифилът, по-специално, урежда стомаха и е известен със своите противовъзпалителни ефекти.

Канела , кардамон и карамфил са също полезни за храносмилането. Чаят е известен антиоксидант. Пиенето на чай, когато сте болни или имате алергии, просто ви кара да се чувствате по-добре, което може да се дължи на факта, че джинджифилът и черен пипер могат да осигурят облекчаване на болката. Има много чай чайове на пазара, но много от тях са над подсладени.

Като направите своя собствена, можете да контролирате количеството захар за по-здравословна напитка.