Водоустойчиви обувки за ходене в дъжда

Сухи крака правят огромна разлика в ходенето, особено когато ходят в дъжда. Водоустойчивите обувки са широко достъпни, въпреки че плащате премия за тях. Можете също да си водоустойчивите обувки или ботуши себе си с просто лечение.

Непромокаеми спортни обувки и ботуши

Gore-tex облицовани ботуши и обувки се предлагат в повечето марки обувки и ботуши.

Тази облицовка позволява да излезе потта от влагата, като същевременно държи водата отвън. И двете действия спомагат за поддържането на краката ви сухи. Обикновено ще плащате допълнително $ 30 или повече за тази функция в сравнение със същия ботуш или обувка без линейката. Те поддържат своите водоустойчиви качества за дълго време, стига да не се носят прекалено много или да се разплакат. Включете чифт обувки Gore-tex, лекотоварни с леко натоварени следи, във вашия ходещ механизъм, като ги запазите за наистина дъждовните дни. Потърсете GTX след име на модел за непромокаеми обувки.

Гумени обувки от Уелингтън

Гумените ботуши в стил Уелингтън са приемливи за по-кратки, по-бавни разходки. Те не са предназначени за бързо ходене за фитнес. Трябва да сте сигурни, че имате добра форма, тъй като иначе краката ви ще се движат в багажника и можете да получите блистери или дори черни нокти на краката . Уверете се, че гумената обувка има достатъчно опора и е гъвкава в предната част на краката.

Гумените ботуши могат да задържат топлина и влага, които могат да допринесат за образуването на мехури. В студено време те може да не са достатъчно изолирани и краката ви ще са студени и студени.

Ако не можете да ходите с естествено движение, трябва да използвате гумени ботуши само с повишено внимание. Ако често трябва да вземете кучето си на разходка въпреки времето, или просто искате да го направите от вашето пътуване до работното си място със сухи крака, това може да работи за вас.

шушони

Може да опитате да носите водоустойчив надпис върху редовните си обувки. Предимството е, че знаете как се намират обувките ви и вероятно носите такива, които работят добре за вас. Недостатъкът е, че повечето от тях не са предназначени за фитнес ходене. Като гумени ботуши, те са предназначени да поддържат краката ви сухи по по-къси, по-бавни разходки. Ще бъдете натоварени и забавени, докато ги носите. Освен това, краката ви могат да се намокрит от потта ви, която е в капан в не-дишащата завеса. Това ще ви позволи да изложите повече на риск от поява на мехури.

Уплътнители и обработки

За кожени обувки или ботуши, може да се окаже рентабилно да се купи такава терапия като Sno-Seal и някакъв охранител / шев. Обработвайте обувките си, за да ги направите по-устойчиви на вода. За обувки, изработени от найлон, пръскайте обувките си с хидроизолационно покритие като Scotchguard или Tectron.

Това прави по-малко задълбочена работа, но може да намали част от влажността или да направи по-дълго време, за да проникне дъждът.

Пластмасови изделия за еднократна употреба, за да покриете обувките си

Какво можете да направите, ако искате да водоустойчивите обувките си? Запазете безплатните шапки за еднократна употреба, които много хотели ви дават и ги използвайте, за да направите капачка за обувки за душ . Те работят добре за една употреба и могат да се използват за някои дъждовни полови маратони .

Въпреки че доставките на вестници стават все по-редки, ако все още имате достъп до пластмасови торбички, на които могат да бъдат поставени вестниците, те също могат да се използват като покривало за обувки или за покриване на краката. Можете да ги носите над обувката или да ги плъзнете над чорапите, преди да сложите краката си на вашите обувки.

Въпреки това, чантите държат пот пот в чорапите ви и вие завършвате с крака почти толкова мокри, сякаш са напоени с дъжд. Водонепроницаемата, дишаща обувка е по-добра, тъй като позволява потта да бъде зле.

Друго решение при щипка е касетата. Опаковането на горната част на обувката с канална лента ще държи най-много дъжд, но също така ще уплътни в потта. Каналната лента над подметката на обувката може също да намали сцеплението, затова използвайте внимателно.