Kettlebell Halo за подобрена раменна мобилност

Освен че са огромна форма на упражнения за увеличаване на здравината и издръжливостта и свързаната с тях загуба на мазнини, kettlebells са полезни за повишаване на мобилността и диапазона на движение около ставите на тялото. Това всъщност може да бъде най-трайната полза от обучението по Кетълбъл, тъй като мобилността става все по-важна с възрастта. Всичката сила в света е незначителна за неподвижно тяло.

Обща площ, където се осъществяват ограничения на движението и които притежават много напрежение при много хора, са раменните пояси и мускулите на горната част на гърба.

Kettlebell Halo е феноменално упражнение за подвижност на рамото и горната част на гърба .

Много хора обичат начина, по който това движение прави раменете да се чувстват и да го включат като част от загряване и за рехабилитация и пре-рехабилитация.

Както подсказва името, то се извършва, като се направят тесни кръгове около главата с кетъл звънеца.

Ето поетапно ръководство за обучение, което ви помага да научите упражнението на Kettlebell Halo:

Задръжте светлината Кетълбел до роговете, които са вертикалните страни на дръжката. Дръжката е обърната надолу, а дъното на котела е обърната нагоре.

Поставете ръцете на едната страна на главата си и оставете кетъл-камбала да падне зад главата, като едната му ръка кръжи над и над горната част на главата.

Продължете кръга докрай, докато котелът се върне в стартовата позиция.

Кетълбълът пада по-надолу, колкото ви идва и се повдига отново, когато се движи обратно напред. Това е една пълна революция. Продължете да обикаляте за 10 или повече повторения в една и съща посока, след това обръщайте посоките на кръг в другата посока. Отново повтаряйте за 10 или повече повторения. Като алтернатива можете да използвате време, вместо повторения, като 30 секунди или 1 минута във всяка посока.

Ключови точки за ефективност

Както подсказва името, поддържайте пътя на кетълбела сравним с "ореол" около върха на челото.

Отпуснете лактите и им позволете да се освободят свободно

Дишайте нормално и естествено, без да отидете за определен модел

Както при упражненията около тялото, оставете пътя на котлетата близо до главата, но внимавайте, за да избегнете случайния контакт с раменете

Често срещани грешки, които трябва да се избягват, и корекциите им

Капка глава и гледане надолу, огъване на врата

Корекция - Вземете място на стената пред вас и държите очите си там по време на движението

Твърде тежко натоварване

Корекция - Осъзнайте, че това е упражнение за мобилност, а не упражнение за изграждане на сила.

Изберете леко натоварване и увеличаване на повторенията. Никога не прекалявайте с това упражнение.

Поставяне на Halo в вашата Kettlebell програма

Kettlebell Halo е най-полезно като загряване за здрави рамене и горна част на гърба, както и за терапия при стари наранявания. Поговорката "движение е лосион" е точно описание на това, което Kettlebell Halo предлага. Чрез контролирано движение около ставата тялото ще увеличи циркулацията на синовиалната течност, която действа като смазване на околните стави.

Halo се изпълнява с кетълблена светлина достатъчно, за да поддържате релаксация и правилна поза, да увеличавате синовиалните течности и да намалявате триенето в раменния пояс и горните гръбначни прешлени.