Ваканционни храни, които са полезни за вашата диета

1 - Празнични храни не трябва да разрушавате вашата диета

Джон Е. Кели / Гети изображения

Голяма част от цената на следващото ваше празненство ще бъде с високо съдържание на калории, мазнини, захар и натрий, но можете да намерите и някои храни, които са добри за вас. Добре е да се отдадете на няколко декадентни храни, но те не трябва да напълнят вашата чиния. Ето един поглед на някои храни, които може да намерите на празничната трапеза, които са вкусни, добре за вашата талия и пълни с добро хранене.

2 - Турция

Грейс Клементин / Гети изображения

Турция е добър източник на постно протеини, цинк, желязо, калий и витамини В. Поддържайте го здрави, като го оставите сами. Не го удайте в сос и оставете кожата върху обслужващата плоча.

3 - Зелен боб

Уилям Махар / Гети изображения

Зелените зърна съдържат фибри и витамини. Те са вкусни сами по себе си - помислете за зелен фасул бадемон или за обикновени пара зелени бобове, а не за повсеместното висококалорично, висококачествено зелен боб.

4 - Сладки картофи

Рене Коме фотография / Гети изображения

Сладките картофи са с високо съдържание на витамин А и сродни антиоксиданти, плюс това, че са голям източник на фибри. Поддържайте ги по-ниски в калориите, като избирате печени или обикновени сладки картофи, а не прекалено снизходителния сладки картофен пай.

5 - Ядки

Westend61 / Гети изображения

Орехите, бадемите и пеканите са пълни с минерали, протеини и здрави мононенаситени и полиненаситени мазнини. Поръсете няколко нарязани ядки на салата или странични ястия или надуйте няколко като предястие. Избягвайте пекански пай, който е пълен със захар и мазнини.

6 - Червени боровинки

Катлийн Финлай / Гети изображения

Черните боровинки са вкусни, но са проститутки. Те са отличен източник на витамини и фибри. Те са добро допълнение към зеленчуковите ястия. Сокът от червена боровинка прави хубава напитка, когато я комбинирате с нещо по-сладко като сок от грозде или ябълка.

7 - Плодове за десерт

бейхан йзар / Гети изображения

Нарязаните плодове вървят добре с малко сирене и бисквити за начало. Пресните плодове също правят хубав десерт, или можете да отидете малко по-луксозно и да се насладите на круши от кроасани или пълнени ябълки със стафиди.

8 - Вода

Студио Бива / Гети изображения

Вашето тяло трябва да остане хидратирано, особено ако вечеряте на прекалено много солено шунка или се наслаждавате на твърде много напитки за възрастни. Пийте вода през цялата страна и когато се приберете у дома.

9 - Пълнозърнест хляб

sandsun / Гети изображения

Целият зърнен хляб е по-добър източник на влакно, отколкото всичко, направено с рафинирано бяло брашно. Изберете 100 процента пълнозърнест хляб и хапки за вечеря, когато е възможно, за най-много фибри.

10 - Кръстосано зеленчуци

Андрю Уангст / Гети изображения

Кейл, брюкселско зеле, броколи и карфиол са с ниско съдържание на калории, изключително питателна и имат вкус. Попълнете табелата си с някое от тези зеленчуци, ако имате възможност.

11 - Бери (и кисело мляко)

Карин Краснер / Гети изображения

Ягодите, боровинките, малините и къпините са сладки и питателни. Парфетите, направени с кисело мляко и плодове, с поръсване на нарязани ядки, правят здравословен и вкусен десерт.

Източник:

Селскостопанска научноизследователска служба, Министерство на земеделието на САЩ Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search.