Чести баскетболни наранявания

Баскетболът може да ви даде добра тренировка, независимо дали сте стрелба с обръчи за забавление, играете на училищния баскетболен отбор или сте професионален играч. Но както при всяка дейност, можете да издържите нараняване. Баскетболните травми обикновено се определят като кумулативни (прекомерна употреба) или остри (травматични) наранявания.

Прекаляващи наранявания в баскетбола

Прекалените наранявания се появяват с течение на времето поради стрес върху мускулите, ставите и меките тъкани без подходящо време за заздравяване.

Те започват като малка, гадня болка или болка и могат да се превърнат в инвалидизираща травма, ако не бъдат лекувани рано.

Уврежданията, които попадат в тази категория, включват:

Остри или травматични наранявания в баскетбола

Остри или травматични наранявания се дължат на внезапна сила или удар и могат да бъдат доста драматични.

Въпреки че баскетболът се смята за безконтактен спорт, има много възможности да има удари и падания или най-накрая да се работи с мускули, стави или сухожилия, така че да се разкъсват или сълзи. Скочи, кратки спринтове и завъртания в баскетбола могат да причинят тези наранявания. По-често срещаните травматични наранявания в баскетбола включват:

Предотвратяване на наранявания в баскетбола

И двата вида наранявания могат да се дължат на прекомерна употреба, липса на подходяща почивка, липса на правилно загряване или лошо приспособяване.

Следните предпазни мерки за безопасност се препоръчват, за да се предотврати помощ при баскетболни наранявания: