Как да направите пакет за лед за многократна употреба

След остра травма се препоръчва да прилагате лед, за да се контролира възпалението, болката и подуването, които могат да се получат. Много наранявания като навяхвания и натоварвания изискват лед по време на острата фаза на нараняване. Принципът "ОРИЗ" е добро правило, което трябва да следвате, когато за пръв път се наранявате - почивката, ледът, компресията и височината могат да помогнат да се контролира възпалението, за да се сведе до минимум цялостното въздействие на нараняването.

Много физиотерапевти също се обръщат към полицейския принцип за остри наранявания. Това акроним означава защита, оптимално натоварване, лед, компресия и кота. ("Оптималното натоварване" помага да се поддържа подходящ обхват на движение и сила, докато нещата се излекуват.)

Проблемът с домашните ледени пакети е, че когато ги използвате, ледът се топи и след това се превръща в голям блок лед, когато поставите торбата с лед обратно във фризера. Това го прави трудно да го използвате отново, защото леденият пакет няма да се формира в тялото ви, което се нуждае от него.

И така, как да направите пакет за лед за многократна употреба за лед на всичките си остри наранявания?

Направете пакет за многократна употреба за лед

Има начин да предотвратите превръщането на пакета от лед в замръзнал блок, така че да можете да го използвате отново и отново. Просто следвайте тази проста рецепта и ще можете да използвате домашната си торбичка лед, когато сте ранени.

От какво имаш нужда:

Ето как:

  1. Поставете няколко кубчета лед в голяма пластмасова торбичка. Една галон фризера работи добре.
  2. Поставете две до три супени лъжици от трион алкохол в чантата.
  3. Запечатайте чантата и я нанесете върху ранената част на тялото си. Уверете се, че използвате кърпа около чантата, за да предотвратите прекалено студено тяло.

Третият алкохол, поставен в чантата, предотвратява замръзването на леда в голяма част. По този начин можете да го използвате отново и отново и тя ще се формира около обърканата анатомия на увредената част от тялото ви при бъдещи употреби.

Предимствата на приложението на лед след нараняване

Не забравяйте, че след всяко нараняване е добра идея да се свържете с Вашия лекар, за да сте сигурни, че получите правилното лечение.

След като страдате от нараняване като изкълчване или напрежение, тялото ви ще изпрати много кръв и течности в пострадалия район, за да го почисти и да го приготви за лечение. През това време, подуването ограничава подвижността и движението около ставите, сухожилията или мускулите. Това ограничено движение по време на острата фаза на изцеление може да направи движението трудно, след като нещата са напълно излекувани.

Прилагането на лед към увредено тяло причинява вазоконстрикция или затваряне на кръвоносните съдове. Това ограничава количеството на набъбване около ранената част на тялото и помага да се запази движението в по-късните етапи на ремонта на тъканите. Прилагането на лед също може да помогне за намаляване на болката, която се чувствате след острото си нараняване. Слагането на леден пакет на ръка, за да се прилага редовно - на всеки 30 до 45 минути след нараняване - може да помогне за подобряване на възпалителния отговор на тялото ви.

Повторно използваемата торбичка за лед прави това възможно.

Ако сте претърпели нараняване или сте имали операция, трябва да използвате лед, за да контролирате възпалението. Пластмасови торбички, пълни с кубчета лед, могат временно да помогнат. Но за да имате дълготрайна опаковка от лед, следвайте рецептата по-горе и използвайте вашата торбичка отново и отново.