Пица Hut без глутен пица

Пица Хът вече има без глутен пица, но трябва да го поръчате?

Pizza Hut е друга пица верига за ресторанти, за да скочи на безглутенова диета и да предложи пица без глутен.

Пиците без глутен, направени от кори от Ulu's Gluten-Free, се предлагат във варианти със сирене или сирене и пеперони. Udi's е сертифициран от Глутенова безплатна организация за сертифициране (GFCO), който изисква тестване под 10 части на милион глутен (по-ниско е по-добре).

Но пица Hut без пиле, без глутен, достатъчно безопасно за тези с чувствителност към целиакия и не-целулиатен глутен по поръчка?

Има добри новини, любители на пицата: Пицата Hut's без глутен пица (само в сирене и сирене и пеперони аромати) е одобрен от програмата за сертифициране на глутен-безплатна услуга за обучение и мениджмънт, базиран на ресторант GFCO. И двете се управляват от Групата с нечувствителност към глутен (GIG).

Как ли Pizza Hut го направи?

Пица Хът приканва клиентите без глутен да уведомяват управителя на магазина за техните нужди при поръчка - това би трябвало да ви донесе най-надеждната услуга.

За да се предотврати кръстосаното замърсяване с глутен , Pizza Hut съхранява кората, топингите и соса в "безглутеновият комплект" и изпива получената без глутен пица на пергаментна хартия в пещта за пица. Служителите на Pizza Hut също носят чисти ръкавици и използват безглутенови фрези за пици (съхранявани в специални контейнери без глутен), за да се справят с пици без глутен.

"Пица Хът" казва, че няма място за брашно, което да се разтоварва или да се разтоварва на местата, където се предлага пици без глутен. (Научете повече за тази опасност: безопасно ли е да ядете без глутен пица в редовни ресторанти за пица? )

Всяка пица хъб, която извършва или доставка на безглутенова пица, ще дойде в собствената си специална кутия за пици, без глутен (която ще включва логото на Udi), твърди компанията.

Ако вашият не е, незабавно се свържете с магазина.

Друга (потенциално проблематична) опция за пица

Pizza Hut също така предлага на клиентите възможността да избират свои гарнитури за безглутенова кора от Udi, но с предупреждение: Само пици от сирене и сирена и пеперони се приготвят по начин, който елиминира кръстосаното замърсяване, тази граница на сирене / пеперони може да доведе до повече следи от глутен върху вашия пай (и вероятно залепване).

"Всички глутенови покрития, различни от сирене, сос от маринова, и, ако са избрани, пеперони, идват от марката, където се съхраняват всички топинги", се казва в изявление на компанията. "Обучихме членовете на екипа ни да предприемат специални предпазни мерки при производството на тези пици, но не можем да гарантираме кръстосан контакт с глутен, тъй като тези добавки не се съхраняват отделно от съставките, които се използват за покриване на съдържащите ни глутен кори."

Също така се отклонявайте от кюфтетата Pizza Hut и крем сос от пармезан от чесън, заедно със сос и овкусители - те съдържат глутен (кюфтета и соса от пармезан) или са изложени на много висок риск от кръстосано замърсяване ). И накрая, имайте предвид, че всички пилешки крила пица Hut съдържат глутен, така че ако искате безопасен предястие, ще трябва да търсите другаде.

Долния ред

Безплатно предлагането на пица на Pizza Hut е добре обмислено, със значителна помощ от експертите в програмата за сертифициране за обучение по Глутен-безплатна храна. Тя трябва да бъде толкова безопасна, колкото и всяка пица от ресторант, който не съдържа въздушно брашно и предприема строги предпазни мерки, за да се предпази от кръстосано замърсяване.

Въпреки това, ако не сте доволни от вашата пица без глутен пица, аз ви призовавам да се свържете с ръководството на магазина (и потенциално корпоративните клиенти), за да им кажете, че има проблем. Както всички знаем, подготовката на безопасна храна без глутен изисква учебна крива и някои отделни местоположения на "Пица Хът" може да се окажат по-добри от това на другите.