15 общи храни, които имат високо съдържание на натрий

Някои от тях може да ви изненадат

Отделът по здравеопазване и медицина на Националните академии за науки, инженерство и медицина твърди, че възрастните се нуждаят от около 1500 милиграма натрий всеки ден и че всичко над 2,300 милиграма на ден е твърде голямо. Ако сте решили да намалите натрий (и повечето от нас вероятно трябва), вие откривате колко трудно може да бъде това, особено ако сте свикнали да консумирате справедливи количества солени закуски и храни .

Но солта е само един наркоман натоварен с натрий. Различните консерванти и подобрители на вкуса съдържат и много натрий, така че ще трябва да направите повече, отколкото да скриете сокера.

Най-добрият начин да гледате вашето натрий е да прочетете етикетите на Nutrition Facts и списъците със съставките на храните, които ядете. Също така можете да прелиствате слайдшоуто, за да разгледате куп храни с високо съдържание на натрий. Дали някоя от тези обикновени храни ви изненада?

1 - Колбаси

MIXA / Гети изображения

Кренвиршите, както и повечето други преработени меса, са с високо съдържание на натрий поради солта, консерванти и овкусители. Типичен 3-унции колбас има най-малко 500 милиграма натрий и може да повече от 1500 милиграма. Това е огромна сума, като се има предвид, че средният човек трябва да се стреми към по-малко от 2,300 милиграма на ден.

О, дори и по-здравословните наденички, като пуешкото наденица, обикновено са с високо съдържание на натрий.

2 - Синя сирене

Франк Метоис / Гети изображения

Сиренето може да е сравнително високо на натрий, особено ако ядете повече от една единична унция сервиране, което е само един разрез. Някои видове сирене, като чедър, моцарела, бри и проволон, не са лоши. Но една унция синя сирене има 325 милиграма. Това означава, че заливането на вашата салата с една четвърт чаша сирене се разпада, ще добавите около 400 милиграма натрий.

3 - Копър кисели

Брайън Ярвин / Гети изображения

Отглеждането на копър може да е много високо в натрий. Малкото копие може да има по-малко от 300 милиграма, но голяма питка от копър (около четири инча) има повече от 1000 милиграма. Дори един малък парченце копър е почти 60 милиграма. Сладките кисели краставички се справят малко по-добре - голяма коричка (около 3 инча) има около 160 милиграма.

4 - Burritos

Хранителна колекция / Гети изображения

Буртито е основно тортила, пълна с боб и сирене, а може би и малко говеждо или пиле. Може да има и малко заквасена сметана, маруля и салса. Също така има огромни количества натрий. Едно бурто от ресторант за бързо хранене има над 1000 милиграма натрий.

5 - Кръгъл лук

Изтегляне на

Лук пръстени отиват от просто високо натрий до луд с високо съдържание на натрий, в зависимост от това къде ги получавате. Един ресторант, обслужващ луковици, може да има от 1000 милиграма до около 2000 милиграма или повече. Добрата новина е, че замразените лукови пръстени от магазин за хранителни стоки идват на около 200 милиграма на порция.

6 - пържено пиле

Даниел Лоисел / Гети изображения

Пърженото пиле е с високо съдържание на натрий, дори ако премахнете кожата. Една пържена пилешка гърда с кожата има около 1300 милиграма натрий. Оставянето на кожата назад ще ви спести около 400 милиграма натрий. Колбата с кожата има над 400 милиграма натрий.

7 - Ramen Noodles

Матю О'Шей / Гети изображения

Тези евтини малки торби с раменски юфка са доста високи на натрий. Една опаковка, която вероятно се счита за две порции, има около 1500 милиграма натрий. Може да сте в състояние да намерите марки с по-малко натрий, но дори и тогава, прочетете етикетите - те вероятно все още са с високо съдържание на натрий.

8 - Кралят на краля

GYRO ФОТОГРАФИЯ / amanaimagesRF / Гети изображения

Месото на раците варира малко по видове. Например, 3-унция сервиране на рак Dungeness има по-малко от 400 милиграма натрий, но същото количество кралски раци месо има 900 милиграма натрий. Един крал крал рак има около 1400 милиграма натрий.

9 - Веге бургери

Лори Патерсън / Гети изображения

Веге бургери може да са вкусни и направени със здрави съставки, но те също са малко натриеви. Една вегетарианска бургерска патица има около 400 милиграма натрий - това е преди да бъде поставено на котло и натоварено с вкусни топинги, които ще добавят най-малко 200 или повече милиграма натрий.

10 - Контейнери за питки

Лори Патерсън / Гети изображения

Малките замразени пайове са удобни, защото всичко, което трябва да направите, е да ги нагреете във фурната. Но един замразен гърнен пай има много натрий. Единично сервиране на пиле, говеждо или пуешко гърне като 1000 или повече милиграма натрий. Част от домашно приготвен пай може да има по-малко натрий, но това зависи от това кои пломби са включени.

11 - Печени бобчета

Джеймс и Джеймс / Гети изображения

Консервираните изпечени бобове със сигурност са отличен източник на фибри и протеини, но по-голямата част от времето те също са с високо съдържание на натрий. Една чаша консервирани печени бобчета има над 1000 милиграма натрий. За съжаление една чаша домашно приготвени фасул е почти същата, освен ако не откриете рецепта за ниска сол.

12 - Клем Чоудър

Луис Казал / Гети изображения

Най-често срещаните форми на хлебарка са кремообразният прасковен аромат на Нова Англия и стилът на Манхатън, базиран на домати. Те са и вкусни, но и са с високо съдържание на натрий. Една чаша от двата вида има от 600 до 800 милиграма натрий, в зависимост от марката.

13 - Сандвичи за закуска

Лори Патерсън / Гети изображения

Типичен сандвич за закуска за бързо хранене, приготвен със шунка, бекон или наденица, яйце и сирене, има около 1000 милиграма натрий, но този брой може да достигне до 2000 милиграма. Средният замразен сандвич за закуска, който можете да закупите от магазин за хранителни стоки, има около 600 милиграма натрий.

14 - Картофи на чесън

Шарън Шеурих - Канарски птици, вестник Тенерифе / Гети изображения

Картофите се приготвят със сирене, масло, мляко или сметана. Една чаша картофено брашно има около 800 милиграма натрий. Натриевият брой е почти същият, ако ги направите от нулата или ако използвате микс.

15 - Обличане на руски и хилядолетен остров

MIXA / Гети изображения

Повечето салатни превръзки имат по-малко от 200 милиграма на сервиране на две супени лъжици, но дрехите от руски и хиляди острови имат около 400 милиграма на порция. И наистина, ако ядете голяма салата, има голяма вероятност да използвате повече от една сервиса.

Източници:

Здравеопазването и медицината на Националните академии на науките, инженерството и медицината. "Диетични референтни количества за приемане на таблици и приложение." Достъп до 11 април 2016 г. http://www.nationalacademies.org/hmd/activities/nutrition/summarydris/dri-tables.aspx.

Министерство на земеделието на САЩ, Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28. Достъп до 11 април 2016 г. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search.