Хранене на виното факти

Калории в виното и ползите от тях за здравето

Ако сте дитер, който пие, може да искате да внимавате. Калорията на виното се прибавя бързо. Докато някои dieters прекарват времето си да анализират приема на храна, диетолозите, които се радват на щастливия час, трябва да изчислят калориите в бяло вино или червено вино. Така че трябва да пропуснете виното, когато сте на диета? Не е задължително.

Хранене на виното факти

Бели факти за храненето на виното
Сервиращ размер 1 стъкло (103 мл) (103 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 84
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 5 mg 0%
Калий 73.13 mg 2%
Въглехидрати 2.7гр 1%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 1g
Протеин 0.1 g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 1% · Желязо 2%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Броят на калориите във виното зависи от вида вино, който изберете и от размера на сервиране. Няма да намерите етикет "Хранителни факти" на бутилка вино, така че е умно да направите някаква детективна работа, преди да попиете.

Като цяло, калориите на бялото вино са най-ниски. Много малка порция бяло вино осигурява 84 калории (както е посочено на етикета). Но по-типична сервиране на сухо бяло вино (148 грама или 5 унции) съдържа 123 калории. По-сладките вина също са с по-висока калоричност. Чаша от Barefoot Moscato , например, осигурява почти 130 калории

Калориите на червеното вино също са по-високи. Една порция червено вино е 6 унции и съдържа приблизително 150 калории. Също така е важно да запомните, че червеното вино често се предлага в по-голяма чаша от бялото вино и е лесно да се пие порция, която съдържа повече калории. Калориите в чаша червено вино могат да бъдат значителни, ако го поръчате в ресторант, защото може да ви сервират шест, седем или дори осем унции.

Всяка бутилка вино осигурява приблизително пет до шест порции. Така че ще консумирате около 500 калории в бутилка вино . Но, разбира се, пиенето на цяла бутилка не се препоръчва.

Ползите за здравето от виното

Някои проучвания предполагат, че виното, особено червеното вино, може да осигури някои предимства, включително подобряване на здравето на сърцето и дълголетието.

По-специално изследователите са изследвали флавоноид, наречен ресвератрол, и влиянието му върху здравето на сърцето.

Но Националният институт по здравеопазване предупреждава пиячите да вземат обещаващите новини със зърно. Те препоръчват само леко или умерено пиене. Умереното пиене за жени се определя като една напитка на ден, а за мъжете - една до две напитки на ден. Една напитка се определя като четири унции вино, 12 унции бира, 1,5 унции 80-течност алкохол или една унция 100-доказателство алкохол.

Те не препоръчват хората да започнат да пият, за да се възползват от предимствата.

Избиране на вино: Избор на нискокалорично вино

Ако търсите алтернатива на виното за нискокалорични храни, трудно ще намерите някой. Съществуват само няколко възможности за избор на вино с ниски хранителни стойности в рафтовете на магазините.

Популярната марка Skinnygirl (известна с Skinnygirl Margarita) продава няколко различни винени сорта, включително Пино Ноар, Шардоне, Просеко, Калифорния Уайт и др. Но броят на калориите не е непременно по-нисък от другите вина. 5-унция сервиране на вино Skinnygirl осигурява 100 калории и 5 грама въглехидрати.

Ако ви харесва совиньон блан, помислете за закупуване на Cense вино. Премия марката може да бъде закупена онлайн и в някои магазини за продажба на дребно и е одобрена от Weight Watchers.

Всяко пет-унция стъкло осигурява само 85 калории или 3 тегловни наблюдатели Smartpoint.

Друга марка Bon Affair се продава в някои магазини в цялата страна и предлага нискокалорични червени и бели спиртьори за вино. Совиньон Блан Сприц, например, осигурява само 62 калории на 5-унция. И има само 300 калории в пълна бутилка вино.

Разбира се, можете да направите свой собствен шприц за вино, като смесвате искряща вода с любимото си вино. Някои пиячи също добавят лед към бялото си вино, за да намалят калориите, да забавят процеса на пиене и да запазят напитката си студена.

Ако не можете да намерите нискокалорично вино във вашия район.

най-добре е да пиете виното, което харесвате, но по-рядко и само с умереност. Измерете вашето вино в мерителна чаша веднъж или два пъти, за да сте сигурни, че само пиете една порция.

Ефектите на алкохола върху отслабването

Независимо от калориите, пиенето на вино, когато сте на диета, може да бъде трудно поради други причини. Алкохолът може да окаже влияние върху ежедневното ви хранене и хранителните Ви навици може да се променят, когато пиете. Вероятно ще има по-голяма вероятност да се насладите на висококалорични храни, храни с високо съдържание на мазнини или сол, когато консумирате алкохол. И ако пиете прекалено много, това може да изкриви вашите тренировъчни планове за следващата сутрин.

Поради всички тези причини, много dieters режете на алкохол, за да отслабнете . Някои отстраняват виното, бирата и коктейлите. Правилното решение за вас е лично. Просто бъдете сигурни, че ще разгледате всички факти, преди да сте в корема до бара.