Каква е средната височина за една възрастна жена?

Средната височина за възрастни жени варира по целия свят. В Съединените щати средната жена е малко под 5 фута и 4 инча височина на 63,7 инча (161,8 сантиметра). Тези данни се съобщават от Националното проучване за изследване на здравето и храненето (NHANES), проведено от 2011 до 2014 г.

Средната височина на жените в САЩ е различна по етническа принадлежност.

Ето категориите и статистическите данни, отчетени за това проучване:

Средна статистика за височината по света

Различни неофициални източници казват, че средната възрастова женска височина по света е 5 фута 3 инча или 5 фута 4 инча, без да казват как са стигнали до този отговор. Не е лесно да се отбележи, тъй като всяка страна има собствена статистика, методи за извадки и отчети.

Всяка цялостна промяна във височината на жените в Китай и Индия, всяка с около 18% от световното население, може значително да промени средното за света. Ето някои тенденции във височината на жените по света:

Средната статистика за ръста на жените в САЩ през времето

Тези цифри са получени от ранни проучвания, които показват как средната височина на възрастните жени се е променила през годините.

Някои от тези измервания не се считат за много точни, тъй като измерванията се извършват с обувки и е трудно да се контролира променливостта на женските обувки в различни епохи. Измерванията от 60-те години се считат за по-точни и включват индекс на телесна маса , тегло, височина и дори обиколка на главата.

Не е изненадващо, че жените в Съединените щати се увеличават през последните 100 години. Въпреки това жените вероятно няма да продължат да растат. По-доброто здраве и хранене, което вероятно е голяма част от този ръст, може да стигне само дотам. Всъщност много експерти смятат, че потенциалът за височина може вече да е достигнал максимум. Имиграцията също оказва влияние върху промените във височината с течение на времето в района, тъй като хората в райони с по-ниско здраве и хранене навлизат в населението.

Средна височина на момичетата

Средната височина на една жена е добра статистика, която трябва да знаете, докато се чудите за растежа на собственото си дете. Не всеки ще расте, за да бъде висок 5 фута и 10 инча. Всъщност, половината от американските жени са по-къси от 5 фута и 4 инча височина. По-късният ръст не означава, че детето ви не расте добре, има нужда от растежен хормон или че е твърде кратко.

Вашият педиатър оценява колко добре расте Вашето дете с диаграми за растеж, които също можете да научите как да използвате.

Словото от

По-доброто хранене и поддържащата среда в ранна детска възраст и детството могат да дадат на детето най-добрия шанс да достигне естествената си височина.

Средната височина на жените е начин да се следи общото здравословно състояние и условията на живот на населението, но това не е преценка на индивида.

> Източници:

> Fryar CD, Gu Q, Ogden CL, Flegal KM. Антропометрични референтни данни за деца и възрастни: САЩ, 2011-2014 г. Национален център за здравна статистика. Vital Health Stat 3 (39). 2016.

> Hathaway ML. Тенденции във височини и тегла. Годишник на селското стопанство , 1959 г.

> Stoudt HW, Деймън А, Макфарланд Р, Робъртс Й. Тегло, височина и избрани размери на тялото на възрастни. САЩ - 1960 -1962. Данни от Националното здравно проучване. Серия 11. № 8.