Хрупкави картофено грозде с обикновен Guac

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 280

Мазнини - 12 гр

Въглехидрати - 41гр

Протеин - 5g

Общо време 70 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 60 мин
Сервирания 4 (1 картоф + 1/4 авокадо всяка)

Яжте картофено орехче като част от обяда или вечерята, когато сте жаден нещо хрупкаво и задоволително. Това не изглежда като съвети за здравословно хранене, но това е по две причини.

Първо, напълно пренебрегването на вашите желания няма да ви направи по-здрави. По-вероятно това ще ви накара да се почувствате нещастен и да ви подготвим за паша или да се хранят по-късно. Ще бъде по-добре да удовлетворите желанието си по балансиран, контролиран по портфейл начин.

Второ, той подчертава значението на навигацията около общите хранителни митове. Картофите не са дяволът в прикриване. Те имат място в здравословна диета - дори и една, която има за цел да помогне за управлението на високия холестерол. Въпреки че са скорбялни, средно големият клубен също предлага 4 грама фибри (ако държите кората), 4 грама протеин, почти двойно калий на банан, както и значителни количества витамини В и С, магнезий, фосфор, желязо, мед и др.

Отидете напред и се насладете на всяка една хрупкава череша от червен пипер, чесън, сол и черен пипер на този картоф. Това е печено, не пържено, така че е по-ниско в мазнините, които не са толкова добри за вас. Можете да добавите някои сърдечно-здрави мазнини с guac на върха. Ако сдвоите тази рецепта със слаб протеин, ще имате пълноценно хранене.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 425F и подгответе облицована лист за печене.
  2. Измийте добре картофите, като държите кожата. Нарежете всеки един на 1/8-инчови филийки, като държите филиите непокътнати в основата на картофите (с други думи, не изрежете целия път).
  3. Комбинирайте масло, чесън на прах, черен пипер и сол в малка купа.
  4. Поставете картофите върху облицованата лист за печене и измийте сместа с масло върху всяка от тях, като внимавате също така да четкате вътре във всяка част.
  1. Печете за един час, проверявайки около 45 и 50 минути, за да се уверите, че не горят.
  2. Извадете от фурната и охладете. При охлаждане подгответе гуакамола. Пробийте и извадете плътта от авокадото. Нарежете го с вилица и разбъркайте в лимонов сок и сол.
  3. Направете всеки картоф нагоре с една четвърт от гуакамола. Поръсете с листа от кориант, ако желаете.

Варианти и замествания на съставките

Можете да опитате тази рецепта със сладък картоф . Резетата не могат да се смажат толкова много, но ще се насладите на по-сладък вкус и антиоксидантния бета-каротин .

Гуакомолът е супер прост - само три съставки - така че има много място за персонализиране въз основа на вашите предпочитания. Добавете чаена лъжичка горещ сос за малко топлина или добавете ситно нарязани домати.

Можете също така напълно да прескочите гуака и да заредите всеки картоф с по-богато протеинно базирано грозде, като потапяне в едамаме или варене на бял боб и кашу .

Съвети за готвене и сервиране

Тъй като държите кожата (която ще се справя добре), ще искате да измиете добре картофите. Разтривайте ги с длани под течаща вода, или по-добре, инвестирайте в четка за зеленчуци и ги изтъркайте.

Ето трик за перфектни картофени резени: Поставете картофите между две пръчици или шишчета.

Те ще предотвратят изрязването на ножа ви и ще оставят всяка част от картофите, прикрепена към основата му.