Ниско калорични картофени кожи рецепти

Кой не пожелава заредени картофи? Ние всички обичаме да се наслаждаваме на картофени кожи при непринудени ресторанти, партита на Супер Купа или просто вкъщи пред телевизора. Проблемът с картофите е, че те обикновено са пълни с наситени мазнини и калории.

На TGIFridays, например, Loaded Potato Skins от менюто им имат огромни 1430 калории и 78 грама мазнини.

Разбира се, можете да останете в къщи и да си направите собствени картофени кожи, но много рецепти също са много високи в калориите и мазнините.

Така че здравите яденици трябва да надраскат картофените си кожи от любимия си списък със закуски? Абсолютно не! Използвайте тази рецепта за нискокалорични картофени кожи вместо това.

Подходящи за хранене картофени кожи рецепти

Лесни кашкавални картофени кожи със спанак

Това е любимият ми начин за подготовка на картофените кожи: натрупани с кремаво спанак и сирене. Те имат вкус, сякаш са пържени, но те не са. И тъй като те са толкова големи, една порция е храна само по себе си. Всяка натоварена картофена кожа съдържа 150 калории и само 3 грама мазнини.

За да направите тези нискомаслени картофени кожи, съберете тези съставки:

Направете спанакния пълнеж: Напуснете лука и чесъна в тиган. Използвайте незалепващо тиган и пилешко месо вместо масло. След като лукът е мек, добавете цялата торбичка от спанак и готвяйте докато сте меки.

Извадете от топлина, след това добавете крема сирене и шепа сирене пармезан към сместа и се разбърква до крем.

Подгответе картофите. Изсипете средата на печените картофи и сложете обвивките настрани. Поставете картофените бонбони в купа с няколко супени лъжици суроватка и кайма, докато станат кремообразни. Добавете сол на вкус.

"Faux-fry" картофените кожи. Потопете всяка кожа в купа с белтъци, докато двете страни се покрият. След това поставете кожите нарязани надолу върху лист за печене. Печете около 10 минути в предварително загрята фурна от 425 градуса, докато кожата стане хрупкава. След това ги обърнете и печете, докато картофната страна стане хрупкава.

Заредете картофените си кожи . Във всяка картофена кожа поставете лъжичка от кльощава картофено пюре и разстилайте равномерно. След това налейте нагоре голяма нарязан крем спанак и накрая поръсете с пармезан. Печете в пещта от 425 градуса, докато сиренето на върха се разтопи.


Ако обичате нискомаслените картофени кожи, направете партида и ги замразете в контейнери с единична сервиса за бърз обяд, вечеря или закуска за децата си.