Как да се храните с ниско съдържание на въглехидрати в ресторант за бързо хранене

4 опростени правила за намаляване на въглехидратите за бързо хранене

Кой от нас не е имал недостиг на време и поне е бил изкушен да отиде в ресторант за бързо хранене? В зависимост от определението за "заведения за бързо хранене", повечето хора в САЩ я ядат най-малко веднъж седмично, въпреки че често това е повече от това. Статистиката сочи тази практика като една от причините за епидемията от затлъстяване и наистина е трудно да се получи здравословна храна за бързо хранене.

От друга страна, не е невъзможно да се яде бързо хранене от време на време, без да се съсипва вашата диета. За щастие, с нарастването на модерните диети с ниско съдържание на въглехидрати , все повече и повече места за бързо хранене предлагат по-здравословни опции или ще ви позволят да разменяте продукти.

Съществуват четири основни правила за максимално увеличаване на здравословната храна и минимизиране на съдържанието на захари и други въглехидрати в ресторант за бързо хранене.

Сравнете хранителната информация

Преди да шофирате през любимата си храна за бързо хранене, сравнете хранителната информация на няколко местни ресторанта за бързо хранене. Някои ще предложат по-здравословни възможности, за да привлекат диетолозите, така че малко научно изследване, преди да ви помогне, ще ви помогне да изберете най-неприятния ресторант за вашата диета.

Много верига ресторанти предлагат хранителна информация на техните уеб сайтове, както добре. Това може да Ви даде много вникване в броя на въглехидратите за любимите ви елементи от менюто. Едно нещо наистина да се провери е салатен дресинг . Опитайте се да намерите опции, които са с ниско съдържание на захар, защото някои пакети включват над четири супени лъжици захар.

Поръчайте салати с пиле на скара

Пилето е основата на салатите за бързо хранене, въпреки че може да намерите някои менюта, които включват опции за пържоли или скариди. Всеки от тях би бил добър избор на протеини, а салатите често са едно от най-здравите неща в менюто.

Важно е обаче да се отбележи, че пилето в заведения за бързо хранене често се инжектира с вещества , съдържащи глутен , които ще добавят въглехидрати.

Съвети за нискокалорични салати

  1. Пропуснете крутоните, тортилните ленти и подобни допълнения.
  2. Изберете салатен дресинг с ниска захар като масло и оцет. Дори превръзките с ниско съдържание на мазнини могат да имат някои астрономически количества захар в тях. Можете също така да се откажете от салатен дресинг, ако няма здравословни опции на ръка.
  3. Изберете салати със смес от зеленчуци и разнообразие от зеленчуци.
  4. Уверете се, че пилето на вашата салата е на скара, а не хрупкава или пържена. Пилешките на скара, без никаква хляб, са най-добрият начин да отидете.

Поръчайте бургери и сандвичи без хляб

Благодарение на популярните диети с ниско съдържание на въглехидрати, е много лесно да попитате за бургер без коктейла и да получите това, което искате. Много ресторанти за бързо хранене просто ще увиват сандвич-фиксаторите в марулята.

Имайте предвид, че всичко, което е запечено и пържено като повечето риби и много пилешки сандвичи, ще има допълнителни въглехидрати.

Можете да превърнете своя бездомен сандвич в доста хубаво хранене с малка импровизация. Добавете странична салата към вашата поръчка и поискайте отделен голям контейнер като тези, в които влизат по-големите салати. След това изсипете салатата в нея и поставете протеина на върха.

Пропуснете напитките

Дори ако вашата храна е с безплатна сода, пропуснете я! Ако дадена напитка е дисконтирана при закупуването на храна, попитайте дали можете да замените сода с вода или неподсладен чай със студен лед.

Ако трябва да имате сода, изберете диета сода.

Някои подсладени напитки имат повече въглехидрати от храната ви, затова е най-добре да избягвате напитки, които могат да бъдат подсладени. Ако получавате напитка на базата на кафе, изберете черно кафе или напитка, приготвена с обезмаслено или нискомаслено мляко.

> Източник:

> Национален център за здравна статистика. Калориен прием от бързо хранене сред възрастни: Съединените щати, 2007-2010. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. 2013.