Инструменти за самостоятелно масаж за бегачи

Масажът може да бъде мощна терапия за бегачите, за да ви помогне при възстановяването и превенцията на нараняванията и да увеличите ефективността си. Докато масажите от професионалисти са полезни (и се чувствате чудесно!), Някои бегачи просто нямат средства или време да се масажират редовно. Но все пак можете да получите подобни ползи, като използвате инструменти за масаж като пяна валяк, пръчици и топки за масаж. Разгледайте този списък с някои от най-добрите инструменти за самобръсначки за бегачи.

1 - GRID пяна ролка TriggerPoint

С любезното съдействие на Amazon.com

Изследванията показват, че редовното подвижване на пяната може да помогне на спортистите с предимства като намалена болка в мускулите и ставите, повишена циркулация и гъвкавост, подобрен обхват на движение, по-добър баланс и подобрена походка. Опитах много пяна ролки и TriggerPoint GRID е един от най-добрите на пазара. Използвам го, за да се преобърнем през стегнати мускули, възли и извивки, особено в моята ИТ група и hamstrings. Вие ще получите предимствата на професионален масаж без разходи или караница да отидете на среща.

2 - топки за масажа Mandala

С любезното съдействие на Amazon.com

Масажните топки Mandala могат да ви помогнат да премахнете мускулните възли и напрежение чрез нежен масаж, като използвате собственото си телесно тегло. Можете просто да поставите топките в тесни зони и нека тежестта да поеме. Изработени от трайна, здрава гума, топките осигуряват по-голяма подкрепа от топките за тенис и по-гъвкавите инструменти за масаж. Плътната гума достига по-дълбоко в фасцията за освобождаване на напрежението. Топките са лесни за използване и са само малко по-малки от тенис топката, което ги прави преносими.

3 - GoFit крака за ръце и маса за възстановяване на ръце

С любезното съдействие на Amazon.com

Ако някога сте имали болки и болки в краката си (и това, което бегач не е?), Може да искате да опитате GoFit педала масаж на краката. Той е твърд и оформен за крака, а меката гума за примамки е отлична за удари за дълбок масаж на тъкани. Този валяк е особено полезен и може да осигури облекчение за тези, които се занимават с плантарен фасциит. Можете лесно да контролирате интензитета, като промените налягането, което поставяте върху масата.

4 - Самостоятелният масаж на маратон стик

С любезното съдействие на Amazon.com

Marathon Stick е специално създаден за бегачи, които помагат да се увеличи гъвкавостта, да се ускори времето за възстановяване и да се намали болезнеността на мускулите, сковаността и болката. Подобно на валяка за пяна, можете да хвърлите пръчката върху мускулите си за самостоятелен масаж. Дръжката е достатъчно малка, за да се побере в раница или малък куфар, за да можете лесно да я вземете за тренировки или състезания. Наблюдателите смятат, че това е особено ефективно при разхлабването на стегнатите мускули на краката. Съществуват по-къси и по-дълги версии, както и различни нива на скованост, така че можете да изберете най-подходящия за вашите нужди.

5 - Pro-Tec атлетика с висока плътност Спиращи масажни топки

С любезното съдействие на Amazon.com

Друг отличен инструмент за тези, които се занимават с плантарен фасциит, тази здрава топка за масаж с диаметър 3 "осигурява дълбок масаж на тъканите.Проблемният външен слой предлага стимулиращ ефект, увеличаващ циркулацията.Освен това, които са полезни при справянето със стегнат / възпален гръб.Малкият размер на топката го прави особено полезно при достигането до някои от по-малките части на гърба, където може да не успее да достигне по-голям пяна или ролка за масаж.