Стартиране с махмурлук

Не бих препоръчал тичане с махмурлук. Основната причина, поради която пиенето на алкохол не се смесва с движение е, че алкохолът има дехидратиращ ефект. Когато чувствате любов, всъщност сте много дехидратирани . Главоболие се дължи на мозъка ви да бъде дехидратиран.

Така че, ако имате много лош махмурлук в началото на вашето бягане, вие вече започвате вашето бягане дехидратиран, което никога не е хубаво нещо.

Може да успеете да минете през кратък ход с махмурлук (все още няма да се почувствате страхотно), но е опасно да опитате да преминете дълъг тренировъчен курс с махмурлук, защото може да се окажете силно дехидратирани.

Вероятно ще се почувствате некоординирани и тромави, когато имате махмурлук, което увеличава риска от падане по време на бягане .

Долната линия: Опитайте се да запазите алкохолните напитки за нощта след бягството си. Ако наистина искате да имате една алкохолна напитка в нощта, преди дълго време, уверете се, че пиете много вода. И поддържайте кратката и лесна работа.

Дали се изпълнява с махмурлук лек?

Тук ще намерите статии, които ви карат да бягате като лек за махмурлук. Някои хора смятат, че упражненията ще накарат вашето тяло да работи, за да изчисти лошите ефекти на алкохола. Въпреки това, те също така дават предупрежденията, от които се нуждаете, за да рехидратирате добре и да имате лека закуска, преди да опитате упражнения с махмурлук.

Проверете цвета на урината си и не ходете на махмурлук, докато не уринирате чиста или светложълта урина. Ако изобщо не пиете или урината ви е тъмно жълта, вие сте твърде дехидратирана за упражнения . Пийте с безалкохолни напитки като вода, плодов сок или спортна напитка, за да върнете равновесието на тялото си, преди да отидете за махмурлук.

Не правете трик "косми на кучето", ако отидете за бягство, което ще доведе до забавяне на рехидратацията.

Проверка за научни изследвания за бягане с махмурлук откри малко изследване на 12 жени, които бяха тествани на бягащи пътеки, след като изпиха различни количества бира предишната вечер. Броят на бирите беше нула, две, четири или шест бутилки. Интересното е, че на следващата сутрин бирата не се отрази на изпълнението им на неблагодарна. Това обаче повлия на способността им да взимат решения.

Най-долу долу е, че махмурлук може да не е лоша идея, при условие, че сте рехидратирали. Но най-вероятно не сте правилният човек, който да вземе това решение. Вероятно не би трябвало да ходите на соло, ако сте полудял. Вземете един трезвен приятел, който може да ви осигури да не станете статистика за смъртността на пешеходците.

Пиенето след бягство

Американският колеж по спортна медицина отбелязва, че алкохолът може да увеличи продукцията на урината и ако пиете алкохол след тренировка, не можете да рехидратирате. Препоръчват да се съхранява алкохол след състезание на умерено ниво най-много.

Източници:

Майкъл Н. Саука, FACSM; Луиз М. Бърк, FACSM; Е. Ранди Ейхнер, FACSM; Роналд Дж. Махан, FACSM; Scott J. Montain, FACSM; Нина С. Сташенфелд, FACSM. "Позиция на позицията: Упражнение и заместване на течности" 02 март 2010 г.

Kruisselbrink LD, Martin KL, Megeney М, Fowles JR, Мърфи RJ. Физическо и психомоторно функциониране на женските сутрин след консумация на ниско до умерено количество бира. J Стик Алкохол. 2006 Май; 67 (3): 416-20.