Списък с кетчуп без глутен

Да, повечето кетчупи са без глутен, но има изключения

Безопасният кетчуп е доста лесен за намиране: повечето кетчуп, продавани в САЩ, се считат за несъдържащи глутен поне под 20 части на милион . Има обаче няколко изключения от това правило. Ако следвате диета без глутен, не трябва просто да вземете кетчуп от рафта и да приемете, че ще бъдете добре.

Въпреки че не съм намерил някой, който да добавя глутенов зърнен продукт към кетчуп, има няколко, които могат да бъдат подложени на кръстосано замърсяване с глутен при обработката.

Забелязвам това по-долу.

Освен това някои от нас, които ядат без глутен, реагират на дестилиран оцет, произведен от глутенови зърна. В САЩ компаниите трябва да разкриват на етикетите си оцет, произведен от пшеница. Това правило обаче не важи за подправките . Поради това производителите могат (и правят) да използват оцет от пшеница, за да направят своя кетчуп, без да разкриват този факт на етикетите си.

Кои кетчуп марки не съдържат глутен?

В списъка по-долу за кетчуп и техния статут на глутен, аз съм включил източника на оцета, ако съм бил в състояние да го получи от производителя. Ако сте един от онези, които реагират на оцет, дестилиран от глутенови зърна, може да искате да се придържате към една от марките, която използва източник на глутен за оцет.

Ето основните марки кетчуп, продавани в САЩ, и тяхната безглутенова информация:

Още въпроси, свързани с кетчуп, които трябва да бъдат разгледани

Ако сте особено чувствителни към следи от глутен, може да помислите за търсене на кетчуп, който е сертифициран без глутен - има поне една налична. За повече информация виж:

Многобройните вериги за хранителни стоки произвеждат собствен кетчуп, много от които всъщност се произвеждат от външни компании. Ще трябва да попитате предпочитания от вас супермаркет дали кетчупът от неговата марка се счита за безглутенова; За щастие повечето магазини в наши дни имат списъци с продукти, които не съдържат глутен. Имайте предвид обаче, че повечето от тях се тестват само до 20 стр. / Мин.

Една последна бележка: внимателно избирането на кетчуп без глутен няма да ви направи нищо добро, ако кетчупът се замърси с нож, използван върху глутетен хляб. Препоръчвам да купувате бутилки от кетчуп и други подправки, където има такива (повечето от тях идват в бутилки за изстискване в наши дни). За повече информация относно избягването на този вид кръстосано замърсяване, вижте Как да настроите една обща кухня на диета без глутен .

Насладете се на вашия бургер!