Списък на водките без глутен

Водка, произведена от картофи, царевица, грозде и дори фиг

Водката традиционно се произвежда от зърнени храни (обикновено глутен зърно пшеница, ечемик и ръж). Но има растяща плоча от специални водки, направени от алтернативни материали като царевица, картофи и грозде ... и има някои доказателства, че тези водки могат да се поберат в диета без глутен по-добре от традиционните варианти на водка.

Много хора с чувствителност към целиакия и не-целиакия глутен смятат, че не могат да пият водка, която е била дестилирана от глутенови зърна (вижте "Водка не съдържа глутен?"

за подробности). Въпреки това, тези хора често установяват, че могат да понесат водка, несъдържаща глутен и зърнени култури.

Водка марка без глутен

Не винаги е очевидно кои водки на рафтовете за алкохол са изработени от глутенови зърна и кои не са, така че ето списъкът на вашите разнообразни варианти на водка без глутен:

Очевидно няма да намерите всички тези марки в баровете. Но повечето ресторанти и барове съставят "Смирноф", а най-вероятно ще откриете, че Тито се намира зад задръстени барове - това се превърна в истински фаворит.

Защо да разгледаме водката, произведена от съставки без глутен?

Както казахме по-горе, много хора с чувствителност към целиакия и чувствителността към глутен не реагират на алкохола, произведен от глутенови зърна, въпреки че експертите са съгласни, че процесът на дестилация се отърва от вредния глутен протеин. И така, какво наистина се случва?

За съжаление, това не е ясно. Възможно е някои малки парчета глутен протеин да останат дори и след дестилация. Възможно е също така проблемът да е кръстосано заразяване с глутен на мястото на дестилация. Независимо, ако ви харесва водка, но откриете, че не можете да пиете водки от пшеница, ечемик или ръж, имате много алтернативи.

Имайте предвид, че производителите на водка нямат законно право да използват думите "без глутен" върху техните продукти, освен ако водката им не е произведена с глутеново зърно. Следователно, трябва да имате доверие на марки, които рекламират статута си на глутен.

Има ли без глутен водка струва повече?

Нищо подобно. Водката, произведена от неглутенови съставки, като картофи и царевица, е лесно достъпна заедно с глутенови зърна водки в магазина за алкохол. Разбира се, можете да закупите топ марки рафтове, но етикети като Luksusowa са на разумни цени.

Какво за ароматизираните водки?

Ароматизираните водки са модерни и очевидно са разработили огромно следване. Ако имате нужда от водка, която не е произведена от глутенови зърна, ще имате някои отлични алтернативи: опитайте шоколадовия мента на Айсберг Водка или кръвта на Обиколката на посвещението, за начало.

За съжаление, залепването с водка без глутен означава, че не можете да експериментирате с някои от най-добрите ароматизирани водки на пазара днес, като водка с краставица Ефен (произведена от пшеница). Но всяко голямо разнообразие от вкусове на Смирноф трябва да е безопасно, тъй като Smirnoff е направен от царевица.

Словото от

Не всеки, който има чувствителност към целиакия или чувствителността към глутен, трябва да се придържа към водка без глутен - някои хора се справят добре с водка, произведена от глутенови зърна. Но ако сте някой, който реагира на традиционния алкохол, ще се радвате да знаете, че все още можете да се насладите на водка и все пак да избягвате залепване.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.