Спагети скуош Хранителни факти

Калории и ползи за здравето на спагети Скуош

Спагети с тиква е вид зимна тиква, която не прилича на членовете на семейството на тиквата - не е скорбяла и има жълта плът, за разлика от оранжевото оцветяване на жълъд, ореол и други сортове зимна тиква.

Спагети скуош често се използва като заместител на тестени изделия. Той има лек сладък сладък вкус, който е идеален за соеви маслини и доматени сосове.

Когато се приготвя, плътта му става назъбена, приличаща на външния вид на "спагети" и може да се използва като по-ниско съдържание на въглехидрати, по-гъста версия на традиционните тестени изделия.

Той обикновено е на разположение през цялата година, с пиковия сезон през октомври до март.

Спагети скуош Хранителни факти
Размери за сервиране 1 чаша (155 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 42
Калории от мазнини 4
Общо мазнини 0.4g 1%
Наситени мазнини 0.1g 0%
Полиненаситена мазнина 0.2 г
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 28 mg 1%
Калиев 181.35 mg 5%
Въглехидрати 10g 3%
Диетични фибри 2.2g 9%
Захар 3.9g
Протеин 1g
Витамин А 3% · Витамин С 9%
Калций 3% · Желязо 3%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Спагети със скуош е с ниско съдържание на калории, съдържащи само 42 калории в една чаша варени. Също така съдържа малко количество въглехидрати, 10 грама и добро количество фибри - 2,2 грама или 9 процента от ежедневните ви нужди. Когато замествате спагети с тиква за тестени изделия, можете да спестите около 170 калории и 30 грама въглехидрати в една чаша, която сервира!

Ползи за здравето на спагети Скуош

За разлика от други сортове зимни скуош като масло и жълъд, спагети скуош съдържа значително по-ниски количества витамин А. Въпреки това, той е добър източник на фибри, витамин С, В-витамини, манган и калий.

Влакната е несмилаемата част от въглехидратите, която помага да се поддържате пълна, помага за регулиране на червата и кръвната захар и може да помогне за понижаване на холестерола.

Изследванията показват, че хората, които ядат богати на фибри диети, са с намален риск от сърдечни заболявания, някои видове рак и диабет.

Витамин С, важен антиоксидант и водоразтворим витамин, спомага за повишаване на имунитета и подпомага производството на колаген, като му предоставя анти-стареене свойства.

Б-витамините играят важна роля в метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините, а манганът е компонент на антиоксидантните ензими. В допълнение, калият може да помогне за понижаване на кръвното налягане.

И накрая, спагети скуош съдържа също лутеин и зеаксантин, които са антиоксиданти, които предпазват очите от заболявания, свързани с възрастта.

Често задавани въпроси за спагети Скуош

Мога ли да ям спагети семена за скуош?

Да, можеш. Изсипете семена и ги изпечете за питателна храна. Скуош семена са богати на протеини и магнезий .

Събиране и съхраняване на спагети скуош

Изберете спагети, които са твърди, без меки петна или петна. Тя трябва да се чувства тежка за своя размер.

Съхранявайте спагети скуош на хладно и сухо място. Измийте кожата преди да я срежете.

След като варете, поставете спагети в хладилника в херметически затворен съд, за да осигурите свежест в продължение на няколко дни.

Здравословни начини за приготвяне на спагети Скуош

Спагети със скуош трябва да се подготвят или да се пекат, преди да могат да издърпат хрупкавата плътна плът.

Най-лесният начин да направите това е да изпечете спагети с тиква надолу в малко вода, така че плътта да стане на пара и мека. Можете също така да печете скуош с лицето нагоре или да използвате микровълновата фурна , но печенето с лицето надолу изглежда дава най-добрия продукт.

Изпълнете следните лесни стъпки:

Рецепти С Спагети Скуош

> Източници:

> Labensky, SR, Hause, АМ. На готвене: учебник на кулинарни основи. 3rd ed. Горна река Saddle, Ню Джърси: Prentice Hall, 2003: 626

> Институтът Линус Паулинг. Микроелементи за здраве. http://lpi.oregonstate.edu/sites/lpi.oregonstate.edu/files/pdf/mic/micronutrients_for_health.pdf

> Мур, Мариса. Зимна тиква. Храни и хранене. 2016; 16-17. 30-31.