Ударни спринтове за устойчивост за увеличаване на скоростта и ускорението

Един от най-добрите начини всеки спортист да ускори ускоряването си, максималната скорост и гъвкавостта е да практикува спринт срещу съпротива. Тази тренировъчна техника е била в продължение на десетилетия, но напредъкът в оборудването и съоръженията прави методите за практикуване на тренировки за спринт-устойчивост по-широко разпространени, безопасни и още по-забавни. Независимо дали сте спортист или треньор, може да искате да добавите разнообразие от следните съпротивителни спринт упражнения към вашата тренировка чанта на трикове.

Защо Спринт против съпротива?

Основната причина да се правят тези тренировки е да се помогне на спортистите да изградят функционална мощност, за да генерират по-бързи ускорения и да постигнат по-висока максимална скорост. Успокоеното обучение помага на спортистите да увеличат съотношението скорост към сила, което подобрява способността им да генерират по-голяма сила по време на старта на спринта или по време на бързи ускорения по време на движение. Звучи сложно, но това е доста проста концепция. Колкото повече сила спортистът генерира, когато се отдръпва от земята, толкова по-бързо те се изтласкват от земята. Това е ключът към спринта.

Както при другите форми на силови тренировки, най-добрият начин да се изгради мускул е да се претовари, като се работи на умора и след това да се остави и да се възстанови. Това обикновено се прави в стаята за тегло и работи добре. Всъщност, клеклите и преместването са идеални за изграждане на власт. Но тренировките за тренировки не винаги изграждат функционална сила и не винаги се превръщат в по-голяма скорост на полето.

Изграждането на функционална сила, мощност и скорост изискват атлетът да използва същите мускули в същите модели на движение, както при спорта. Не винаги е лесно да се намерят начини за претоварване на мускулите при извършване на движението, използвано по време на спорт. Два от най-добрите начини да се постигне това са да се увеличи телесната тежест на спортиста с използването на жилетки или да се добави устойчивост към движението.

Някои от най-добрите начини да добавите съпротива към движението включват използването на шейни за тежести, парашути, хълмове, стълби и дори пясък.

Как да Спринт срещу съпротива

Най-важният фактор на успешното упражнение, обуздано от спринт, е да се увеличи плъзгането на атлета, без да се променя добрата механика на бягане и формата. Това често е там, където спортистите и треньорите отиват малко навътре в обучителните принципи . За да поддържа правилната форма, спортистът трябва да добави съпротива изключително бавно и да обърне внимание на всички промени във формата. Щом се компрометира текущата форма, ефектът от този вид обучение ще бъде намален. Едно правило е да добавите не повече от 10 процента съпротива и да се уверите, че товарът не причинява на състезателя да забави повече от 5 процента от неговата максимална скорост.

Скоростни парашутни спринтове

Спринт с парашут, прикрепен към атлета чрез колана, е чудесен начин да започнете да устоявате на спринт. Тези парашути могат да добавят малко или много съпротива и рядко се отразяват на текущата форма. Помогнете на партньора да задържи парашута в началото на спринта, за да се надуе правилно улея. Скоростта на парашутите създава претоварване на мускулите, използвани за спринт по време на спринта.

Колкото по-бързо е спринтът, толкова повече съпротива се генерира, така че парашутите създават равномерно и устойчиво съпротивление. Основните препоръки са да се използват 20 до 50 ярда спринтове, повтарящи се от три до десет повторения с дълга почивка между спринтове. Някои треньори имат спортистът да пусне улей след 20 ярда, за да създаде допълнителни бързи изблици.

Отслабване

Използването на шейна за теглото или плъзгането по друг начин на теглото при спринт създава постоянно натоварване на мускулите, използвани за ускорение и най-бързи спринтове. Това е основно комбинация от тренировки за спринт и обучение по тегло. Когато се прави правилно с подходяща форма, тенджерите за тежести са чудесно средство за обучение.

Основната структура на тренировката е същата като при използване на парашут за скорост. Повечето вагони за шейни трябва да бъдат изтеглени на трева или трева, а количеството на теглото трябва да се променя, за да се приспособи към повърхностното съпротивление. Отново не използвайте толкова много тегло, че скоростта ви пада повече от 5% от редовната скорост на спринт на същото разстояние.

Тежест на жилетките

Теглото жилетки може да увеличи съпротивлението по време на спринт сондажи, както добре. Докато формата и скоростта се поддържат, повечето спортисти могат да видят добри резултати с помощта на добре монтираща жилетка. Друга възможност е да носите теглото на жилетката по време на движение на стълби или хълмове, или докато тренирате с скок и земя . Скорост спортистите обикновено започват с не повече от пет до осем лири тегло. Практикуването на тренировки за умения, докато носите жилетките, също помагат за изграждането на сила и сила чрез разнообразни модели на движение, специфични за спорта.

Стълбищни и хълмисти спринтове

Ако имате ограничено оборудване, тренировките по хълма и стълбите могат да осигурят добра тренировка за спринт обучение. Въпреки че може да не имитира модели на движение в даден спорт, то ще създаде претоварване на цялото тяло и ще помогне на спортиста да изгради функционална и динамична сила и сила. Започнете бавно, за да избегнете наранявания или забавено възпаление , и постепенно да увеличите интензитета и времето. Използвайте връщащата фаза като възстановяване, вместо спринт обратно. Повторенията ще се променят в зависимост от дължината на стълбите, така че работете с вашия треньор, за да определите най-добрата рутина.

Пясъчни Спринтс

Пясъкът е една от най-предизвикателните повърхности, на които да се практикуват спринт упражнения. Колкото по-мек е пясъкът, толкова по-силна ще бъде необходимостта от спортист, за да се движи напред. Освен това се изисква повече енергия, повече баланс и по-голяма сила, отколкото твърда повърхност. Недостатъкът на пясъчните спринтове е, че е почти невъзможно да се поддържа правилна форма на движение поради плъзгащото движение на повърхността. Така че, докато е тренировка за убиец и ще изгражда скорост и сила, тя не е идеална за всички спортисти. За ултра-интензивни спортисти, помислете за добавяне на пясък хълм спринтове, а след това се подготвят да страдат.